BERNARTICE
Městys Bernartice zve na divadelní představení – muzikálovou satiru Limonádový Joe, kterou sehrají členové souboru Kovářovská OPONA. Představení se koná v sobotu od 17 hodin v sokolovně. Vstupné je šedesát korun.

V neděli od deseti hodin se v kostele sv. Martina uskuteční žehnání životopisné publikace o místním rodákovi, generálu Rudolfu Severinu Krzákovi.

ZAHOŘANY
Obec Kovářov připravuje na sobotu pro příznivce dechové hudby tradiční akci s názvem Setkání s dechovkou, která se koná od 16 hodin v Zahořanech. K poslechu a tanci zahraje Zelená šestka. Pro zpestření akce vystoupí i děti z MŠ Kovářov. Vstupné je padesát korun, svoz z okolních obcí je zajištěn a občerstvení bude zdarma.

HEŘMAŇ
V Heřmani se budou dlabat dýně. Sbor dobrovolných hasičů připravuje na sobotu dýňové vyřezávání, které se bude konat od 15.30 hodin v heřmaňské hospodě. Budou se vyrábět světýlka, lampičky i jiné ozdoby. Zájemci si s sebou mají přinést dýně všech velikostí, nožíky, lžíce i rydla.

KLUKY
V sobotu pořádá Svaz žen Kluky drakiádu. Slet všech draků, dračic a dráčat bude ve 14 hodin na Hořici.

OSTROVEC
Další z cyklu povídání s promítáním, který pořádá knihovna v Ostrovci, bude v sobotu v 17 hodin na téma Čína – Říše středu.

PROBULOV
Pouštění draků začne v sobotu ve 13 hodin v Probulově.
V 17 hodin začne lampiónový průvod. Účastníci mají sraz před Probulovskou hospůdkou.

VRÁŽ
V pondělí bude v konferenčním sále Lázní Vráž od 19 hodin přednáška spojená s promítáním Na kole napříč Amerikou – 29 dnů po Route 66 v podání známého cyklisty Františka Šestáka. Na přednášku je nutné se do pondělí přihlásit na recepci lázní. Vstupné je 50 korun.

RAŽICE
V sobotu se v Ražicích uskuteční lampiónový průvod. V obecním sále budou nejprve tvořivé dílny, kde se budou lampióny vyrábět, poté vyrazí průvod obcí směrem na přírodní amfiteátr, kde se budou opékat špekáčky.