SKÁLY

V sobotu se koná už devátý ročník tradiční akce Draci ve Skalách. Program zahájí ve 13.30 hodin tvořivý jarmark před budovou dětského domova a v 15 hodin vyrazí průvod přes Skály do vedlejších Budičovic, v jehož čele půjde drak. V 16.30 hodin zahraje divadlo Studna pohádku Moudrý rádce a v 18 hodin vypukne dračí hostina. V 19.30 hodin je naplánován ohňostroj na hrázi rybníka, který nahradí tradiční ohňovou show. Pořadateli akce jsou Letní dům, Švagr a Polárka – Dětský domov Písek. Snímek je z loňského roku.

SEPEKOV


V Sepekově se koná druhá mariánská pouť. V neděli od 10.30 hodin bude mši svatou v místním kostele Jména Panny Marie celebrovat strahovský opat Michael Josef Pojezdný. Výstavu chovatelů na farské zahradě mohou zájemci navštívit v neděli od 8 do 16 hodin. V sobotu se v Obecním domě koná pouťová zábava se skupinou Suteren.

KESTŘANY
Putování pohádkovým lesem chystají na tuto sobotu v Kestřanech. Startovat se bude od 13 hodin na místním hřišti. Na děti budou čekat pohádkové bytosti 
s nejrůznějšími úkoly. Připravené budou i hrátky na lanech či ukázka psovoda a jeho psa.
V sobotu večer se bude 
v Kestřanech na parketě na fotbalovém hřišti konat diskotéka s Milošem Zemenem. Začátek je ve 20 hodin.

OSTROVEC
Od 14 hodin se budou v Ostrovci konat závody podomácku vyrobených kár. Startovat se bude od vlakové zastávky. Další akcí je jízda zručnosti na malotraktorech.

ČÍŽOVÁ
Základní organizace Českého zahrádkářského svazu v Čížové pořádá v sobotu a v neděli v hostinci U Štálichů výstavu květin, ovoce a zeleniny. Výpěstky členů organizace i ostatních občanů pořadatelé přijímají v pátek od 18 do 20 hodin. Výstava bude otevřená v sobotu od 10 do 17 hodin a v neděli od 10 do 16 hodin. Vstupné je dobrovolné.

OLDŘICHOV
V sobotu se v Oldřichově koná již 14. ročník běhu terénem Oldřichovská závora 2016. Registrace účastníků je od 14 hodin na hřišti, start u malé kapličky. Závod dětí do 15 let odstartuje v 15 hodin, závod dospělých a štafeta žen v 16 hodin. Vyhlášení vítězů je v 17:30 hodin na hřišti.

VRÁŽ
V sobotu od rána se na hřištích ve sportovním areálu u hasičské zbrojnice ve Vráži uskuteční turnaj ve volejbale O pohár starosty obce. Je otevřen pro smíšená družstva mužů a žen.