KOVÁŘOV

Obec Kovářov pořádá v pátek od 21 hodin taneční zábavu v Kovářově na návsi v párty stanu. Hrají Paradoxy, vstupné je sto korun a občerstvení je zajištěno.

SVATKOVICE
V sobotu se bude konat ve Svatkovicích turnaj ve stolním tenisu. Začínat se bude ve 13 hodin.

BOROVANY
Po Velkém borovanském rybníku se budou opět po roce plavit osvětlené lodě. Benátská noc se skupinou Fantom, která bude hrát před hospodou, se koná v sobotu.

SEPEKOV
Rozloučení s prázdninami s podtitulem Hawai končí se odehraje v sobotu v Sepekově na sokolském hřišti. Start je v 16 hodin a účastníci by měli přijít v havajském modelu. Odpoledne vyplní hry i diskotéka.

HREJKOVICE
V neděli si děti v Hrejkovicích užijí sportovní den. Zvány jsou na místní hřiště.

VESELÍČKO
Rozloučení s prázdninami na hřišti ve Veselíčku se bude konat v sobotu. Na programu je také turnaj v nohejbalu.

HEŘMAŇ
Už sedmý ročník pohádkového lesa se uskuteční tuto sobotu v Heřmani. Akce se koná na místním fotbalovém hřišti. Start do pohádkového lesa pořadatelé naplánovali od 12.30 do 14.30 hodin. V 15.30 hodin přijde na řadu dětské sudoválení a v 17 hodin také dospělé sudoválení. Kromě toho bude během odpoledne připravena jízda na koni, lanová dráha, malování na obličej nebo skákací hrad. Večer se na závěr uskuteční diskotéka.

ČÍŽOVÁ
Obec Čížová a Sbor dobrovolných hasičů ze Zlivic připravují na sobotu rozloučení s prázdninami pod názvem Čížem krážem a dětský kabaret. Zápis na dvě stezky je v době od 13.30 do 15 hodin, start a cíl je v zahradě Špejcharu. Pohádkové odpoledne na závěr prázdnin bude zakončeno ve Špejcharu, kde v 16.30 hodin začne dětský kabaret v podání Píseckých loutkářů. Na děti zde bude čekat i sladká tečka na závěr. Vstupné je dobrovolné.

SLABČICE
I ve Slabčicích se v sobotu rozloučí s prázdninami. Podle počasí – buď v kulturním domě, nebo u kulturního domu – se bude od 15 hodin konat zábavné odpoledne s krejčíkem Honzou. Chybět nebudou písničky, soutěže i hry.

PUTIM

V sobotu se uskuteční Švejkovy putimské slavnosti, které začnou ve 13 hodin na návsi, odkud se přítomní vydají odhalit stoh Josefa Švejka.
Na návsi bude možno v polní pekárně zakoupit komisárek a v četnické stanici si nechat vystavit domovský list. Divadlo Studna sehraje odpoledne dvě pohádky a ke zhlédnutí bude také výstava výšivky z rukou Josefa Vlasatého a ze stroje Anny Kotrlíkové. Slavnosti tradičně zakončí koncert kapely Hastrmani.

OSLOV
Pohádkový les se bude konat v sobotu od 14 do 16 hodin na fotbalovém hřišti 
v Oslově. Zábavné odpoledne účastníci zakončí opékáním špekáčků.

MIROTICE
V sobotu začne ve 20 hodin v mirotické sokolovně pouťová zábava.

MIROVICKO
Sobota bude patřit na Mirovicku turistům. Na výběr jsou dvě trasy, které povedou z mirovického Masarykova náměstí. Prezence účastníků je od 9 do 10 hodin. Jedna trasa povede přes nerestecký vápencový lom a druhá přes Pohoří, kde bude možné navštívit Muzeum Mirovicka.

VLASTEC
V neděli začne ve 14 hodin na hřišti Na Hlinavkách ve Vlastci dětský den. Na programu budou soutěže a opékání špekáčků. Chybět nebudou ani sladké odměny. Za nepříznivého počasí se bude vše konat v hospodě.

KLUKY
Svaz žen v Klukách pořádá v neděli od 15 hodin na fotbalovém hřišti divadlo pod širým nebem.
K vidění bude představení Bylo nás pět v podání Prácheňské scény z Písku. Vstupné pro dospělé je 70 korun a pro děti 30 korun.