BERNARTICE
Městys Bernartice pořádá pod záštitou předsedy ZD Bernartice soutěž v sečení kosou. Uskuteční se v sobotu od devíti hodin v lokalitě Posvátný. Jedná se o čtvrtý ročník soutěže.

SVATKOVICE
Sbor dobrovolných hasičů Svatkovice – Rakov pořádá pohárovou soutěž O pohár velitele sboru, která se bude konat v sobotu na louce ve Svatkovicích směrem na Borovany. Začne příjezdem družstev ve 13 hodin.

KOVÁŘOV
Obec Kovářov a SDH Kovářov chystají na sobotu od 13 hodin netradiční dětský den. Bude ve stylu první republiky. V 16 hodin bude připraveno taneční vystoupení a od 19 hodin se dospělí mohou těšit na rockovou zábavu se skupinou Suterén rock.

SRLÍN
Sbor dobrovolných hasičů Srlín srdečně zve v pátek v 19 hodin na slavnostní posvěcení hasičské stříkačky, které se bude konat u „zámku".

KESTŘANY
Seniorské posezení chystají na pátek v Kestřanech. Nejstarší generace obyvatel obce se sejde v 16 hodin v kestřanské restauraci, kde na ni bude čekat hudba i malé občerstvení.

PASEKY
Přes Písecké hory na kole i pěšky je název akce, která se bude konat v sobotu. Jedná se už o patnáctý ročník této sportovní události, kde si každý přijde na své. Na výběr jsou trasy pro cyklisty rozdělené na profesionální a rekreační a pro pěší. Profesionální cyklotrasa měří 45 kilometrů, rekreační patnáct kilometrů a trasa pro pěší šest kilometrů. Začátek akce je v deset hodin u hospody v Pasekách, odkud všechny tři trasy startují.

ČÍŽOVÁ
Sbor dobrovolných hasičů Zlivice a obec Čížová zvou všechny příznivce procházek lesem na druhý ročník akce pod názvem Čížem krážem, která se koná tuto neděli. Zápis na stezku se uskuteční od 13.30 do 15 hodin na fotbalovém hřišti v Čížové. Děti, které se zúčastní stezky, potřebují doprovod rodičů či prarodičů.
„Na vyznačené stezce jsou pro děti připravené úkoly, v cíli zvířecí poznávačka a pro každého malého účastníka buřtík k opečení na připraveném ohni," lákají organizátoři akce.

SVUČICE
Vesnický klub společně s místním mysliveckým sdružením a kulturní komisí obce Mišovice pořádají v sobotu od 13 hodin před kulturním domem ve Svučicích oslavy dětského dne. Pokud by bylo nepříznivé počasí, tak se bude vše konat v kulturním domě. Na programu budou netradiční soutěže o ceny.
Od 19 hodin se pak budou v kulturním domě bavit při hudbě dospělí.

TEMEŠVÁR
V sobotu od 13 hodin se dobrovolníci v Temešváru pustí do okrašlujících prací.

KRÁLOVA LHOTA
V neděli od 8 hodin pořádá Honební společenstvo Králova Lhota myslivecký den na střelnici Pičín. Na programu bude střelba na asfaltové holuby. Nejlepší střelci budou ocenění. Účastníci se budou moci občerstvit v Bistru Drásov.

VRÁŽ
Ve čtvrtek od 15 hodin pořádá obec Vráž setkání místních seniorů v hostinci Na zbrojnici, kde bude posezení s hudbou a pohoštění.