NÍKOVICE
Nevšední bude nedělní pouť v Níkovicích. Vysvětí tu totiž Buzkovu kapličku. Ta vznikla na místě kapličky, ze které zbyly jen cihly.

ČÍŽOVÁ
Sbor dobrovolných hasičů Bošovice a obec Čížová jsou pořadateli hasičské soutěže v požárním útoku o Pohár starosty obce Čížová. Zároveň se uskuteční soutěž okrsku Čížová s disciplínami požární útok a štafeta 4 x 90 metrů. Soutěže se konají v neděli od 14 hodin na fotbalovém hřišti v Čížové.

ŠTĚTICE
Smíškovo májové odpoledne se bude konat tuto sobotu na statku U Dvojčat ve Štěticích. Na děti čeká malování na trička, včelí soutěže i opékání špekáčků. Začátek je ve 13.30 hodin.

KESTŘANY
Závody na kolech chystají na sobotu v Kestřanech. Startovat se bude ve 14 hodin od mateřské školy.

DOLNÍ NOVOSEDLY
V sobotu bude vedení obce Dolní Novosedly pořádat rybářské závody Chrastinský plotičák na chrastinském rybníku Podhorák. Děti budou závodit od 8 do 11 hodin a dospělí od 12.30 do 16.30 hodin. Počet míst je pro každou kategorii omezený na 25.

ČIMELICE
Květnový koncert rozezní čimelický kostel v sobotu v 18 hodin. Na programu budou skladby mistrů Bacha, Händela, Mozarta a Vivaldiho v podání pěvkyně Mariny Vyskvorkiny a několika členů PIKO pod vedením dirigenta Oldřicha Vlčka.