SKÁLY
Tvořivé dílny pro dospělé milovníky vánočních tradic se budou konat v sobotu  ve Skalách. Vyrábět se bude adventní věnec a sváteční dekorace. Začátek je od 13 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu.

KESTŘANY
Adventní věnce se budou vyrábět v sobotu v Kestřanech. Tvořivá dílna se koná od 16 hodin v místní tělocvičně. Pořádá ji Klub kestřanských žen.

TÁLÍN
V Tálíně se o víkendu uskuteční dvě akce. 
V sobotu bude od 15 hodin tvořivá dílna pro děti, kde se budou vyrábět adventní kalendáře a svícny.
V neděli pak od 15 hodin přijde na řadu výroba adventních věnců, kde si přijdou na své i dospělí.

PASEKY
Výzdoba na období adventu se bude tvořit také v Pasekách, a to v sobotu od 14 hodin v ubytovně Václavka.

ZÁHOŘÍ
V zasedací místnosti Obecního úřadu v Záhoří se v pátek od 17 hodin koná adventní posezení  spojené s výrobou vánočních dekorací. Zájemci by si měli přinést vlastní zdobicí materiál a tavicí pistoli. Přírodní materiál a drátky budou k dispozici. Občerstvení je zajištěno.

SVUČICE
Na sobotu od 15 hodin připravila kulturní komise obce Mišovice ve Vesnickém klubu v kulturním domě ve Svučicích výrobu adventních věnců a vánočních dekorací.  Účastníci si mají přinést tavné pistole, nůžky a ozdůbky.

ČIMELICE
V neděli bude ve 13.30 hodin na prostranství u Coopu v Čimelicích tradiční svěcení adventních věnců, které vyrobili školáci. Vystoupí tu také s písničkami děti ze zdejší školy pod vedením učitelky Marie Filipové.

VLASTEC
Divadelní spolek Prácheňská scéna v Písku vystoupí v pátek od 19.30 hodin v pohostinství ve Vlastci s komediální hrou Epochální výlet pana Broučka. Vstupné je šedesát korun.

VARVAŽOV
V restauraci U Hastrmana  bude v sobotu od 15 hodin mikulášská nadílka.

OLEŠNÁ
V obecní klubovně se bude konat v sobotu od 14 hodin předvánoční tvoření. Vyrábět se tu budou adventní věnce a další vánoční dekorace. Je třeba si přinést chvojí a další aranžovací potřeby.

BRANICE
V pátek začne v 16 hodin v kulturním domě v Branicích předvánoční jarmark.
V úterý 29. listopadu se bude v 17 hodin konat sešlost u kapličky svatého Saturnina.