Největší prioritou pro mirovické zastupitele stále zůstává zajištění kvalitního prostředí pro děti ve školce. Proto letošní největší plánovanou investiční akcí bude výstavba nové školky, a to z vlastních zdrojů.

V rozpočtu města na ni mají vyčleněno 18 milionů korun. „Součástí nové budovy školky bude i školní družina,“ připomněla místostarostka Marie Hrdinová. Dodala, že by 19. ledna měli dostat studii a vizualizaci školky od osloveného architekta. Podle starosty Zdeňka Bárty by zrekonstruování dvou starých budov školky, aby vyhovovaly současným normám, stálo přes 34 milionů korun. Staré budovy proto plánují zbourat poté, až budou školka i družina přestěhované do nové budovy.

Ilustrační foto
V Miroticích připravují infocentrum

Dále se letos počítá s rozšířením vybavení dětského hřiště u kulturního domu, na které je vyčleněno 95 tisíc korun. V rozpočtu města Mirovice je na letošní rok také počítáno se 155 tisíci korunami na dofinancování vybudování nového dětského hřiště v areálu základní školy. To se ale bude podle starosty Zdeňka Bárty realizovat jen v případě, že se na ně podaří získat dotaci z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Dále se letos počítá s 1,78 milionu korun na rekonstrukci veřejného osvětlení v ulicích Karla Čapka, Pod Kostelem a K nádraží včetně osvětlení kostela svatého Klimenta a morového sloupu. Z vlastních zdrojů se plánuje prodloužení vodovodu ZTV Jih Mirovice za 247 tisíc korun. V sestavování seznamu investičních akcí na letošní rok zastupitelé nezapomněli například ani na obnovu šoupat vodovodu Plíškovice a Mirovice za 150 tisíc korun či na vypracování projektové dokumentace na obnovu kanalizace Plíškovice – Zámostí Mirovice za půl milionu korun.

Celková částka, která je pro letošní rok vyčleněná v rozpočtu na investiční akce je 21,29 milionu korun. Rozpočet města počítá s příjmy 31,49 milionu korun a s výdaji 43,7 milionu korun. Rozdíl bude hrazen z úspor z minulých let.

Jeden z prvních masopustů v roce 20147 se konal v Protivíně. Tématem byl Večerníček.
Masopustní sezonu odstartuje průvod v Protivíně