Nájemníci městských nebytových prostor a pozemků zaplatí více. Radní v pondělí rozhodli o navýšení nájmu o 1,4 procenta.  Jedná se o inflaci za rok 2013.

„Tři roky jsme cenu nezvyšovali. Až teď," řekl starosta Zdeněk Herout.

Starosta si nemyslí, že by  změna znamenala odchody nájemců. „Zvýšení o 1,4 procenta mi nepřipadá likvidační. Za sebe mohu říci, že pronájmy od města jsou levnější než od soukromých subjektů. Nejsem přesvědčený o tom, že bychom živnostníky ohrozili," dodal Zdeněk Herout.

Podle místostarosty není problém ve výši nájmu, ale v tom, že se živnostníkům nedaří. Město už několikrát posuzovalo žádosti o snížení nájmu. Na vině byly právě ekonomické problémy.

I Martin Třeštík nepovažuje zvýšení nájmu o inflaci za veliké. „Navýšení přinese ročně 80 tisíc korun," spočítal Martin Třeštík.

Město má podle informací z odboru investic a správy majetku městského úřadu osmdesát jedna nebytových prostor.

Některé jsou neobsazené. Jedná se  třeba o dvě kanceláře v budově pošty čp. 123 na náměstí E. Beneše. „Jedna má velikost zhruba 20 metrů čtverečních a druhá  přibližně devadesát. Za menší kancelář požadujeme 14 tisíc korun a za tu větší 48 tisíc korun ročně," dodal k záměrům na pronájem milevský starosta Zdeněk Herout.