Cestující, kteří využívají autobusové nádraží v Milevsku, mají radost z nové autobusové čekárny s infocentrem. Ta byla slavnostně otevřená v prostorách, které jsou průchozí s prodejnou pekárny Vacov.

„Lidé, kteří odtud cestují, jsou rádi, že se tu mohou informovato odjezdu autobusů přímo u mě nebo na informačním panelu, kde se vše stále aktualizuje,“ uvedla včera pracovnice infocentra Vladimíra Kortanová.

Nová čekárna a infocentrum
V nových prostorách si můžete zakoupit jízdenku, dopravní kartu a také si ji tu nabít. Zároveň si tu můžete dát kávu nebo čaj jako v kavárně.

Dodala, že se většinou jedná o starší generaci. Studenti si u ní vyřizují průkazky a další lidé i dopravní karty, které využívají často i rodiče pro děti. Můžou je tu i dobíjet, podobně jako v autobusu,a nemusí mít starost, aby měli pro děti drobné na jízdenku. Při čekání na autobus odtud lidé dobře vidí na nádraží. Čekání si mohou navíc zpříjemnit kávou či dalším občerstvením.

Ředitel ČSAD AUTOBUSY České Budějovice Vladimír Homola a starosta Milevska Ivan Radosta jsou rádi, že se tu podařilo vyřešit dlouhodobý problém. „Jsem rád, že se díky vstřícnosti majitele domu, kde se čekárna s infocentrem nachází, pana Blažka a ředitele ČSAD AUTOBUSY pana Homoly podařilo zajistit občanům města, kteří čekají na autobus příjemné podmínky pro cestování,“ konstatoval Ivan Radosta.