Komplikaci stíhá komplikace. Město řeší při zateplení mateřské školy Klubíčko v ulici Boženy Němcové další problém. Jeho „cena" je téměř půl milionu korun.

„Dodavatelská firma přišla na to, že v projektu není uvedena cena jednoho pavilonu," vysvětlil starosta Zdeněk Herout. Městu tak podle jeho slov nezbývalo nic jiného, než peníze uvolnit. Zateplení školky už běží.

„Je to mizérie. Musíme se s tím pochlapit. Povedeme dohadovací řízení s projektantem. Projekt se opravdu povedl," řekl ironicky starosta, který narážel na to, že na zářijové schůzi rada města odsouhlasila první vicepráce. Jejich hodnota byla 460 tisíc korun. Tehdy bylo nutné použít jinou tloušťkou tepelných izolantů a oken, než s kterou firma počítala.

I v tomto případě Milevsko schvalovalo vinu na špatnou práci projektanta Václava Horčičky z Písku. Ten nařčení odmítal a nyní se podivuje i nad druhými vicepracemi. Projekt i rozpočet podle něj zahrnují vše.

„Ve výkresové části projektové dokumentace, kterou jsem dělal, je zakresleno všech šest pavilonů, tedy pět pavilonů školky a jeden základní umělecké školky. I rozpočet počítá se všemi pavilony," uvedl projektant Václav Horčička, který se o dalších vicepracích dozvěděl od Deníku, město ho zatím kvůli tomu nekontaktovalo.

Podle místostarosty Martina Třeštíka si zřejmě nechají udělat posudek, jestli je projekt dobrý nebo ne. „Když má mateřská škola pět pavilonů a výkaz rozpočtu stavby zahrnuje jenom čtyři, tak nevím, kde je chyba," podotkl na adresu projektanta Martin Třeštík. Václav Horčička jeho slova popírá.
Starosta i místostarosta dodali, že kdyby byl projekt správný, stejně by tuto částku město zaplatilo.

Zateplení školky, na které město získalo dotaci, musí být hotové ještě letos.