Od léta se tady opravila komunikace, přibyly chodníky po obou stranách, nabíjecí stanice pro elektromobily, vysázela se nová zeleň a především se rozšířilo parkoviště zhruba o třicet míst.

Parkoviště navíc dostalo novou technologii, která bude monitorovat obsazenost parkovacích míst a informovat řidiče o tom, kde je volno. Podobným způsobem se snímá stav na parkovišti u kulturního domu, zatím ve zkušebním provozu. Později by se měl systém rozšířit na další parkoviště, například ve dvoře naproti poště.

Rekonstrukce začala Svatotrojickou ulicí, která dostala nový povrch. Upravil se také prostor před Kozlovnou a hlavně přibyl chodník, který v místě zcela chyběl, což nebylo pro chodce bezpečné.

Druhá etapa akce se týkala parkoviště P1 na výstavišti, kde vzniklo 136 parkovacích míst pro osobní automobily a na jižní straně také záliv, kde mohou stát dva autobusy. Výstavba měla být původně hotová v říjnu. „Zdržely ji neočekávané problémy s podložím, které bylo třeba vyřešit. Ty také částečně navýšily cenu díla z původních zhruba 12,6 milionu na 13,3 milionu korun,“ uvedl Václav Filip, vedoucí odboru investic a rozvoje Městského úřadu v Písku.

Parkoviště zůstává navzdory spekulacím neplacené jako před rekonstrukcí. Podle vedení města by to tak mělo zůstat, nicméně do rady města ještě půjde materiál týkající se nového ceníku placeného stání v centru města, který původně navrhoval parkoviště do 3. tarifní placené zóny. Měl by se ale přepracovat.