Radní vyhověli požadavkům městského úřadu a na návrh tajemnice Vladimíry Štorkové schválili navýšení počtu zaměstnanců úřadu ze stávajících 79 na 82.

Jedná se o to, že rada města v srpnu schválila veřejnoprávní smlouvu s městysem Bernartice o zajištění zpracování záznamů z úsekového měření rychlosti a detektoru průjezdu zákazem vjezdu.Obdobná situace je i u obce Hrejkovice, se kterou byla uzavřená smlouva už v roce 2016. V současné době městská policie a městský úřad zajišťují zpracování záznamů z radaru v místní části Velká.

Odstraňování součástí vodoléčebného sálu.
Písecká nemocnice připravuje novou vodoléčbu

Na úřadě jsou teď podle Vladimíry Štorkové dva úředníci, kteří řeší dopravní nehody a jiné překročení zákona, a jen jeden je na přestupky z úsekového měření. Rada schválila přijetí jednoho přestupkáře a dvou administrativních pracovníků na zasílání výzev neukázněným řidičům. Dosud na to tady využívali externí pracovníky.

Městský úřad Milevsko
Městská policie a odbor právních služeb, přestupkůa kontroly zajišťuje zpracování záznamů z úsekového měření rychlosti ve Velké. V létě je to přibližně 250 záznamů měsíčně. Teď přibude ještě zpracování výsledků měření rychlosti v Bernarticích a Hrejkovicích.