Mění proto pravidla a ceník parkování. Nově se bude například platit na Velkém náměstí i o víkendech, a to v době od 8 do 18 hodin.

Placená parkoviště budou rozdělená na tři tarifní pásma. V prvním bude kromě Velkého náměstí také Alšovo náměstí, Jungmannova a Chelčického ulice. První hodina tady bude stát dvacet korun, druhá třicet a třetí a každá další už padesát korun.

Otevření rekonstruovaného parkoviště na Výstavišti v Písku.
Čidla na parkovišti na Výstavišti fungují dobře

Druhé tarifní pásmo zahrnuje například Bakaláře či Fügnerovo náměstí. Tady bude stát první a druhá hodina parkování deset korun. Od třetí hodiny dál to bude třicet korun za hodinu. Platit se tu bude jako dosud ve všední dny od 8 do 18 hodin a v sobotu od 8 do 12 hodin.

Ceník parkování v centru Písku platný od 1. března 2018.Zdroj: Deník / Lucie Kotrbová


Ve třetím tarifním pásmu jsou parkoviště u nemocnice a u kulturního domu. Parkování za první dvě hodiny zde přijde na deset korun, každá další hodina jednotlivě také za deset korun. Platit se bude ve všední dny od 8 do 18 hodin.

Další změny ohledně parkování nastanou až se stavbou parkoviště u nemocnice či parkovacího domu u pošty. „Budeme řešit i to, aby se u automatu dalo platit kartou či smskou,“ podotkl místostarosta Písku Jiří Hořánek. Nový ceník bude platný od 1. března.