A když ochutnáte, příště se zastavíte znovu. Zmrzlinu si tady kromě vanilkové vyrábí sami. Všechny jsou domácí a z přírodních surovin. „Jezdíme na jih Čech na chatu. Jednou jsme se v Čimelicích zastavili na oběd a zašli na zmrzlinu. Teď už by nám děti neodpustily, kdybychom zastávku vynechali, říká Jana Gazdová z Prahy, která si z obměňované týdenní nabídky vybrala kombinaci méďa-oříšek.

Ať už bude vaše volba stejná, nebo dáte přednost angreštu, jahodě, kiwi, hořké čokoládě či jiné příchuti, zmrzlinu vám pravděpodobně natočí usměvavá Eva Říhová, která, jak prozradila, vládne strojům v malé provozovně u hlavní silnice již čtyři roky. Letní sezona teprve začala, ale v Čimelicích mají otevřeno už od konce března. Obdobně jako každé odvětví, ani výrobu zmrzliny neminulo zdražování a navyšování nákladů, přesto jsou ceny velmi příznivé. V nabídce Fantazie najdete deset různých možností odstupňovaných podle velikosti, za které zaplatíte v rozmezí od 15 do 70 korun.