Řidiči na severu Písecka musí v současné době počítat s uzavírkami čtyř mostů. K uzavírce Žďákovského mostu, která potrvá až do září, se přidaly ještě pro dopravu zavřené mosty v Miroticích, Nerestcích a za Čimelicemi směrem na Orlík nad Vltavou.

Začátek bouracích prací mostu v Miroticích ve směru na Lučkovice se kvůli překládání kabelu O2 posunul z 22. března na 3. května. „V úterý začala uzavírka a zároveň bourací práce," potvrdil vedoucí střediska dopravního značení společnosti SDS Exmost Pavel Jankůj mladší. Nový most budou stavět ve stejném duchu, jako byl původní. S železobetonovou konstrukcí.

Dodal, že se opakuje situace s nenechavci. Zatímco jim na začátku dubna někdo ukradl přímo u mostu oranžová světla z připravených zábran, v pondělí zjistili, že jim zmizely i značky. „Měli jsme nachystanou objízdnou trasu a když jsme chtěli značky otočit, aby byly aktuální, zjistili jsme, že nám někdo ukradl dvě oranžové šipky. Na jedné jsou Mirotice a na druhé Skuteč," konstatoval Pavel Jankůj mladší s tím, že je má možná někdo v garáži.

Objížďka vede od mostu Kostelní ulicí přes náměstí Mikoláše Alše, Kopeckého ulicí přes most ve směru na Prahu, pak ulicí Zářečí do Hořejšího Mlýna a naopak.

Rekonstrukce historického mostu v Dolních Nerestcích začala v pondělí a mostu za Čimelicemi ve směru na Orlík nad Vltavou ve čtvrtek. „U obou mostů budeme dělat nové železobetonové konstrukce uvnitř mostu tak, aby byl zachován jejich původní vzhled," uvedl stavbyvedoucí společnosti Edikt Martin Tůma. Dodal, že práce na neresteckém mostě budou konzultovat s památkáři.

Objížďka pro vozidla do deseti tun vede do Královy Lhoty z Čimelic přes Krsice a dál po místních komunikacích. Těžší doprava je vedena přes letovskou křižovatku. V Nerestcích je doprava jednodušší.

Dopravní omezení 
Mirotice – most ve směru na Lučkovice – uzavírka od 2. 5. do 30. 8.
Dolní Nerestce – uzavírka mostu od 2. 5. do 23. 10.
U Čimelic ve směru na Královu Lhotu a Orlík nad Vltavou – uzavírka mostu od 5. 5. do 5. 10.