Od nového roku mění počítačoví odborníci webové stránky města Milevska. Někteří obyvatelé jsou ale překvapení, že to trvá tak dlouho. „Do konce roku jsme dostávali vždy upozornění e-mailem na každou novinku, která se na webu města objevila. Od ledna se rekonstruuje web města a služba, na kterou jsme byli zvyklí, stále nefunguje,“ konstatoval místní obyvatel Jan Kothera.

Dodal, že si na webu vždycky rád novinky přečetl. Informatik městského úřadu Jaroslav Kálal, který má na starosti web, sociální sítě a komunikaci, prosí obyvatele o trpělivost. „Na jaře jsme začali přecházet na nový webový systém, který neumí rozlišit staré a nové informace, proto je služba zatím přerušená,“ uvedl.

Milevská radnice. Ilustrační foto
Na úřadě plánují automat na poplatky

V rámci aktualizace městského webu totiž počítačoví technici převádějí i staré informace do nového systému. Ty je ale nutné podle Jaroslava Kálala aktualizovat, přidat k nim fotografie a také technicky upravit pro nový program. Pokud by službu rozesílání aktualit e-mailem spustili už teď, měli by lidé ve všem jen zmatek.

Webový systém totiž neumí rozlišit, která informace je archivní a která je současná. To je hlavním důvodem, proč chtějí mít nejprve všechny staré složky převedené. „Archivní články také upravujeme, aby se na ně snadněji proklikávalo. Na jejich úpravách spolupracujeme se všemi odbory úřadu a vylepšujeme komunikaci,“ vysvětlil Jaroslav Kálal. Převod starých materiálů plánují dokončit do podzimu a hned, jak to bude možné, spustí internetovou službu rozesílání aktualit, na jakou byli lidé zvyklí.

Časem pak přibydou i další novinky. „Rozjíždíme městský facebook s aktualitami a připravujeme komunikaci i po dalších sociálních sítích, jako je instagram a youtube. Chceme umožnit lepší komunikaci s občany,“ uzavřel Jaroslav Kálal.

Křižovatka na výjezdu z Milevska na Písek.
Příjezd do Milevska od Tábora a od Písku by měl být bezpečnější