Podle něj celková částka mohla být daleko vyšší. „Snažili jsme se rozpočet omezit, samozřejmě ale aby vše splňovalo podmínky hygieny a bylo to moderní a ve slušné, ovšem ne v super kvalitě. To si nemůžeme dovolit," konstatoval Ivan Radosta.

Vedení města plánuje, že pro výběrové řízení osloví minimálně třicet firem. „Nepředpokládáme, že bychom se vešli do částky 1,7 milionu korun, kterou schválili zastupitelé, proto budeme muset svolat mimořádné zastupitelstvo," dodal starosta s tím, že by se mělo uskutečnit v srpnu.

Opoziční zastupitel za KSČM Bohuslav Beneš rozpočtovou změnu podpoří. „Přeci nenecháme hospodu nedokončenou?! Peníze se na to musí najít," řekl.

Místostarosta Martin Třeštík se domnívá, že se teoreticky nechá splnit zářijový termín otevření kavárny. To byl plán radnice. „Pokud to někdo nezkomplikuje, tak by to mohlo vyjít," podotkl Martin Třeštík, podle kterého by měsíc a půl měl na rekonstrukci stačit.

Ředitel domu kultury Vít Kratochvíl považuje rekonstrukci za nutnou. „Technologie a základní vybavení jsou původní, z roku 1959. Od té doby nebyla do zařízení investována žádná větší částka," vysvětlil.

Vylepšení prostor se týká elektroinstalace, vzduchotechniky i výměny dveří či techniky. Například zachytávač tuku bude stát několik desítek tisíc korun.

Podle Víta Kratochvíla je současná doba na rekonstrukci velmi vhodná. Mění se nájemci a řada akcí se koná venku.