Otázka využívání plochy je zatím otevřená. Do výběrového řízení se sice společnost nepřihlásila, ale zájemce byl – Miroslav Mára z Milevska. Rada města záměr ukončila a podle starosty Ivana Radosty budou s Miroslavem Márou jednat. „Jediný zájemce je vždycky trochu nepříjemná situace. Uvidíme, jaké má plány," poznamenal.

Městská architektka Simona Vondráčková by mycí boxy viděla raději u benzinek, ale záměru se nebrání. Zdůrazňuje, že je ovšem potřeba řešit využití místa koncepčně. „Obecně je toto území vhodné pro služby obyvatelům sídliště, kteří to mají do centra relativně daleko. Myslím, že by šlo mycí boxy začlenit do další budovy," naznačila městská architektka.

Včera v poledne tu Písecký deník narazil na seniora, který šel nakupovat. „Raději bych tady viděl trávník než myčku na auta. Nepřijde mi to tu jako nejvhodnější místo," konstatoval.

Město vytipovalo zhruba pět lokalit, kde by mycí boxy mohly být. Mezi nimi bylo právě místo v trojúhelníku vedle Alberta. To, že si firma místo vybrala, starostu a místostarostu poměrně překvapilo. Podle Martina Třeštíka je tu možné mycí boxy mít, ale je to trochu na hraně z hlediska provozu myčky ve spojení se sídlištním umístěním. Vhodnější by jim to přišlo například u čerpací stanice Benzina v ulici Čs. legií.
Starosta Ivan Radosta se po jednání s odborníky domnívá, že by myčka u Alberta příliš neuspěla.

Město požadovalo ve vyhlášeném záměru za 440 metrů čtverečních minimálně 17 600 korun ročně.

Písecký deník oslovil i společnost Myje.to. Její vyjádření se ale do redakční uzávěrky nepodařilo získat.