Uvidíte ho například i v českobudějovickém multikině CineStar. Generální manažerka multikina v IGY Centru Svatava Kopečková předpokládá veliký zájem o tento titul. „Viděla jsem ukázky a vypadá to moc hezky. Lidi to bude zajímat jako vzpomínka na Karla Gotta,“ myslí si Svatava Kopečková. Sleduje recenze po uvedení snímku na Febiofestu. „Četla jsem, že je film dojemný a jsou v něm i momenty, které dosud nebyly nikde publikovány,“ říká Svatava Kopečková a dodává: „Film je o naději, i když paradoxně o odcházení legendy, která za svůj život ale rozdala tolik radosti.“ Přiznává, že sama tak velká fanynka zpěváka nebyla. „Když jsem ale slyšela jeho písně v rádiu, uvědomila jsem si, že mě provázely celým mým životem,“ uvažuje Svatava Kopečková. Právě z nostalgických důvodů či kvůli pocitům naděje, která je v této době důležitá, bude o film podle generální manažerky opravdu zájem. To si ověřila, když na akci Dámská jízda vidělo kolem dvě stě dam ukázky této novinky.

R.I.P. Karel Gott. Snímek je z koncertu retropárty, který se konal na českobudějovickém výstavišti v roce 2017.
Odešla hudební legenda Karel Gott. Jak Jihočeši vzpomínají na Mistra?

Předprodej však CineStar nezahájil, dokument ani diváci neuvidí dřív. „V této době nevíme, co bude zítra, program uveřejníme standardně týden předem,“ vysvětluje manažerka. „Otázka je, zda bude nouzový stav, zda lidé přijdou,“ uvažuje.

CD CHTĚJÍ I PO ROCE

Daniel Chalupa z obchodu s hudbou Music Center na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. zaznamenal stále trvající zájem o cédéčka s hudbou Karla Gotta. Co lidi nejvíce shání? Prý titul CD Karel Gott 80. „Tam jsou jeho největší hity,“ přibližuje Daniel Chalupa. Zájem o CD ke Gottovým osmdesátinám potvrzujei prodejce z obchodu Music Shop International na Lannově třídě.

Karel Gott
narodil se 14. července 1939 v Plzni
zemřel 1. října 2019 v Praze ve věku osmdesáti let
byl hvězdou české popmusic
Karel Gott zvítězil 42krátv anketě Zlatý později Český slavík, pětkrát skončil druhý, třikrát třetí
zpěvák obdržel od prezidenta České republiky Václava Klause Medaili za zásluhy I. stupně
na sklonku svého života psal Karel Gott autobiografii, která vyjde knižně, zřejmě příští rok v březnu
celovečerní dokument Karel, který přináší pohled do soukromí zpěváka i jeho duše, režírovala Olga Malířová Špátová, snímek se nezaměřuje na Karla Gotta jako hvězdu, ale pouze na Karla jako otce, manžela, malíře
k poctě Karlu Gottovi se měl letos v prosinci konat koncert v pražské O2 Aréně, ale vzhledem k nejistotám spojeným s pandemií byl přesunut na 5. a 6. června 2021