Od letoška zde sídlí informační centrum a Muzeum milevských maškar. Česká spořitelna se přestěhuje do prostor po obchodu s potravinami táborské společnosti Domita. Ta tu obchod zavřela 28. února. Spořitelna tu začne fungovat od 1. ledna příštího roku. Na náměstí tedy zůstane, jen se posune na jeho jiný roh, blíže ke křižovatce.

Milevští radní v červnu z uchazečů o volné prostory vybrali Českou spořitelnu, protože podala nejvýhodnější nabídku. Na začátku října schválili znění smlouvy o nájmu. Nájemní smlouva bude podle starosty Ivana Radosty na dobu neurčitou s šestiměsíční výpovědní lhůtou za vysoutěženou cenu 18 500 korun měsíčně.

Nový nájemce si už postupně může začít dělat na vlastní náklady stavební úpravy interiéru. „Město České spořitelně přispěje jen na venkovní výklady,“ dodal Ivan Radosta.

Obsazení uvolněného prostoru spořitelnou ale problém s prázdnými nebytovými prostory v majetku města neřeší. Jakmile se spořitelna přestěhuje, bude po ní prázdno v další městské budově. Vedení města je už tedy teď postavené před otázku, co se současnými prostory v budově bývalé spořitelny dál.