„V rámci výběrového řízení dorazilo deset nabídek firem. Komise doporučila firmu, která podala nejnižší nabídku, a sice ve výši 4,6 milionu korun," konstatoval starosta města Zdeněk Bárta. V pořadí druhá skončila firma s nabídkou 4,8 milionu korun a třetí s nabídkou 5 milionů korun.

Pro zajímavost starosta uvedl rozdíly mezi jednotlivými nabídkami. Například mezi první a druhou je cenový rozdíl 240 tisíc korun a mezi první a devátou už dva miliony korun.

Pokud se městu nepodaří uzavřít smlouvu s vítěznou firmou, přijde na řadu druhá či třetí. „Jestliže bychom neuzavřeli smlouvu ani s jednou z prvních tří firem, budeme muset vyhlásit nové výběrové řízení," vysvětlil starosta.

Koncem června se vedení města sejde s vybranou firmou a pokud se obě strany dohodnou a nikdo jiný z účastníků výběrového řízení se neodvolá, zahájení rekonstrukce nebude nic bránit.

Stavební povolení na akci je platné až do konce roku 2015. Projekt je zpracovaný na celé náměstí včetně východní strany, která se letos ještě dělat nebude. Na severní stranu přijdou čtyři nové lampy veřejného osvětlení. „Ty už máme koupené," doplnil Zdeněk Bárta.

Rekonstrukce počítá s výměnou vodovodu a kanalizace, novými chodníky, parkovacími místy a své požadavky dodali také zdravotně postižení. Oprava by měla být hotová do konce letošního listopadu.