„Do podzimu by se snad mělo rozhodnout, zda dotaci získáme a pokud ano, pustili bychom se do toho ještě letos ve školním roce," uvedl starosta Mirotic Milan Brunclík.

O peníze žádá škola, ale jelikož budova patří městu, musela ji dostat do výpůjčky. S tím mirotičtí zastupitelé neměli problém, a tak schválili výpůjčku do roku 2020. Tím ale pomoc města nekončí. Spolufinancování projektu se sice zastupitelům nezamlouvalo, nicméně na předfinancování akce kývli. „Spoluúčast si bude škola platit ze svého rozpočtu, ale co se týče předfinancování, bez kterého to v případě evropské dotace nejde, to by škola neutáhla," vysvětlil starosta s tím, že předpokládaný rozpočet je dva a půl milionu korun. Patnáct procent z toho by měla uhradit škola.

„Peníze na předfinancování bychom škole v podstatě půjčili, což zvládneme," řekl Milan Brunclík.

Modernizace výuky ve škole je třeba i podle tajemníka města. „Pro město je výhodné, když s tím pomohou peníze z dotace. Musíme to brát tak, že bychom to dřív nebo později museli stejně zaplatit, a to třeba i ze svého," konstatoval tajemník František Hřebejk. Modernizace by měla zahrnovat i nákup nového vybavení, jako jsou například stoly, židle či počítače.