Jednání vedení města Mirotice se zástupci České pošty přineslo posun. Lidé budou moci na poštu 
v Miroticích od 1. června v pátek do 17 hodin, tedy o hodinu déle než dosud.

„Mně to nepomůže, protože pracuji v Milevsku a do 17 hodin se vrátit domů nestihnu. Doporučenou poštu si proto musím nechat přeposílat do práce. Byla bych ráda, kdyby byl sobotní provoz na poště zase obnovený," postěžoval si obyvatelka Diana Procházková z Mirotic.

Změny se ale netýkají pouze otevírací doby v pátek. „Jsme prý ztrátová pošta, proto omezili provozní dobu na každý den o hodinu. Plánují také omezit počet zaměstnanců ze dvou na jednoho," vysvětlila starostka Mirotic Martina Mikšíčková. V praxi to znamená, že od června bude mít pošta otevřeno dopoledne místo od 8 do 12 hodin pouze od 8 do 11 hodin. Odpoledne od středy do čtvrtka zůstává otevřeno od 13 do 16 hodin a v pátek od 13 do 17 hodin.

Někteří lidé však přijíždějí z práce domů až kolem 18. hodiny nebo mnohem déle. „Spokojená nejsem, nepovažuji to za úspěch, protože bych byla ráda, kdyby byla otevírací doba více přizpůsobená potřebám místních lidí, kteří jezdí pracovat mimo město," konstatovala Martina Mikšíčková.

Se sobotními hodinami pro veřejnost nyní Česká pošta nepočítá. „Důvodem je zejména malá návštěvnost pošty. S tím souvisí i ekonomická neefektivita. Po třech měsících nové otevírací doby vyhodnotíme situaci a nebráníme se další případné diskusi na toto téma," uzavřel tiskový mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Provozní změny
Současná otevírací doba
pobočky České pošty
v Miroticích
dopoledne 8 -12 hod.
odpoledne 13 – 16 hod.

budoucí otevírací doba

dopoledne 8 -11 hod.
odpoledne v pondělí až čtvrtek
13 – 16 hod.
v pátek 13 – 17 hod.
v sobotu je zavřeno