Tady mu připravili jídelníček podle jeho přání. „Pan prezident si přál návrh jídelníčku s klasickými českými jídly, nechtěl žádné výstřednosti,“ uvedla ředitelka Hotelu Zvíkov Romana Hánková.
Jídelníček připravil zástupce ředitele hotelu a zároveň šéfkuchař Tomáš Vonaký. Sám se také ujal přípravy jídel.
Z nabízených pokrmů si vybral jako předkrm domácí drůbeží paštiku s brusinkami, jako polévku kuřecí vývar se zeleninou a domácími nudlemi, na hlavní chod cmundu po Kaplicku a dezert lívanečky s borůvkami a zdobené vychlazeným smetanovým krémem. K pití si přál neperlivou vodu s citronem.
Hosté budou obědvat na terase s výhledem do přírody. Poté se v hotelu budou natáčet televizní hovory s prezidentem, který následně poskytne rozhovor redaktorům Deníku a nakonec se tu bude konat i závěrečná tisková konference.
„Beru to jako obrovskou čest, že si náš hotel pan prezident vybral. A moc mě potěšilo, že u nás byla loni paní Zemanová, která tu navštívila dětský domov, spokojená,“ dodala Romana Hánková.