Nevědí, co budou stavět, ani kde to budou stavět. Ale mají na to stranou 150 milionů korun. Tak vypadá aktuální situace kolem píseckého aquaparku. Nebo plaveckého bazénu. O tom se bude rozhodovat až příští rok.

„Chceme vyslat signál, že peníze, které máme nyní na stavbu aquaparku, takříkajíc neprojíme. Pochopitelně nenakoupíme zlaté cihly a nezakopeme je. Optimální jsou zřejmě dvouleté státní dluhopisy," vysvětlil místostarosta Vojtěch Bubník, který má na starosti městské finance.

Město už však nyní má ve státních dluhopisech 150 milionů korun. „Rada už rozhodla, takže tohle celé mi přijde jako podle přísloví vlk se nažral a koza zůstala celá," podotkl zastupitel Radek Boček. Podle Vojtěcha Bubníka jde ale o deklaraci voličům, že peníze město nedá někam jinam.

Písečtí zastupitelé se na první pokus neshodli ani na jednom ze tří návrhů. Hrozilo tak, že s deklarací voličům nic nebude. Po dohodovacím řízení prošla varianta se 150 miliony a podmínkou, že vše se postaví „co nejrychleji to půjde". Zároveň se minimálně dvakrát ročně bude postup prací řešit na zasedání zastupitelstva. Letos to podle starosty Ondřeje Veselého koalice jistě dodrží. „Již v květnu budeme projednávat návrhy na lokality pro nový bazén. Na konci roku pak k tomu budeme vypisovat anketu," uvedl starosta Ondřej Veselý.

Město má nyní sedmnáct možných lokalit, mezi kterými jsou i bývalá Žižkova kasárna nebo rybník Šarlák.