Lidé, kteří bydlí v centru města nebo tu parkují, mohou být spokojeni. Na nově vyznačených parkovacích místech u kostela nebo u kapličky mohou po rekonstrukci první etapy sítí a komunikací parkovat zdarma. Minulý týden ve středu, kdy město osadilo značky, to ale neplatilo.

Na středečním zasedání zastupitelů se nad tím podivoval obyvatel Vlastimil Bárta. „Ve velkém úžasu jsme zjistili, že jsou na těchto místech dopravní značení ukazující, že stání je v placeném režimu. Je to řešení konečné?" ptal se Vlastimil Bárta, který reagoval na dohodu obyvatel lokality s městem. Její náplní bylo stanovení režimu parkování na jednotlivých místech. Podle něj nikde nebyl zanesen režim placeného stání.

Ten ale definitivní nebyl, jak potvrdil starosta Ivan Radosta (Jihočeši 2012). Hned další den úřad značky přelepil, všude se tak nyní dá parkovat volně. Tak jako třeba na osmi nových stáních před prodejnou kol. Je za to rád i Petr Marvan, který tu podniká. „Samozřejmě je to dobře. Zákazníci, kteří si k nám jedou koupit nějakou drobnost, třeba ventilek, nemusí dávat pětikorunu za parkování," řekl Petr Marvan, který ale zdůraznil, že je v lokalitě po rekonstrukci málo parkovacích míst pro rezidenty.

Starosta dodal, že se parkovací režim může na některých místech změnit. O tom hovoří i dohoda obyvatel s městem. Jedná se například o místa u GE Money Bank. „Několik měsíců tu necháme volné parkování a pak to vyhodnotíme a rozhodneme, zda zůstane nebo tu bude režim časově omezený," řekl Ivan Radosta.

U prodejny kol by se mělo parkovat stále volně.

Nová stání  
Řidiči se v centru města dočkali více vyznačených parkovacích míst, ale o mnohonásobně více neoficiálních přišli. Desítky lidí totiž byly zvyklé parkovat v křižovatce nad kostelem. To už po úpravách není možné.