Investorem bude Milan Tollinger, majitel firmy Autobaterie Tollinger Přeštěnice a tamější rodák. „Máme pobočky v Praze, Kroměříži a prostory nám nestačí, firmu chceme dál rozvíjet," vysvětlil s tím, že hledali strategické místo a vybrali si Milevsko. Městu by to mělo přinést i zviditelnění. Jezdit sem budou zástupci společnosti Varta z dalších států. 
  

Starosta Ivan Radosta je za zájem investora pochopitelně rád. „Bude to prestižní záležitost. Aby v Milevsku byla centrála firmy, to není příliš obvyklé," podotkl starosta, kterému se líbí i budoucí podoba podniku. Měla by do prostředí mezi prodejnou nářadí a čerpací stanicí dobře zapadnout. 
  

I Jiří Brožák, ředitel píseckého kontaktního pracoviště Úřadu práce ČR, je za záměr rád. „Každá nabídka na vytvoření nového pracovního místa je dobrá. Děláme vše pro to, aby místa byla obsazena co nejkvalitnějšími kandidáty," řekl Jiří Brožák. 
  

Společnost bude využívat pozemek o výměře 900 metrů čtverečních, který Milan Tollinger koupil od soukromého majitele. Bude tu sklad, kanceláře i prodejna. Investor tu dále plánuje vybudovat čtyři myčky pro auta.