„Jsem nervózní," svěřil se Píseckému deníku před začátkem zasedání. Je to pro něj úplně nová role. Nikdy v zastupitelstvu nebyl, byť kandidoval v roce 2010 za Věci veřejné a loni za ANO 2011. Nyní mu i patnácté místo kandidátky a 322 hlasů od voličů stačily, aby se po rezignaci lídra ANO 2011 v Milevsku, lékaře Radovana Köhlera, dostal do zastupitelstva. „Je to pro mě čest, vážím si toho," řekl Tibor Kaleja.
Nad otázkou, proč před více než rokem v komunálních volbách kandidoval, se pousměje. „Oslovili mě a šel jsem do toho s nimi," reagoval na nabídku hnutí ANO 2011.

Tibor Kaleja neváhal přijmout post zastupitele. Potěšila ho podpora okolí. „Nikdo mi neříkal, abych do zastupitelstva nešel," říká nováček.
I on má v zastupitelstvu své cíle. „Chtěl bych prosadit, aby se s lidmi lépe komunikovalo, a to na městském úřadě a podobně," naznačil svoji vizi.

Tibor Kaleja, otec čtyř dospělých dětí, nahradil v zastupitelstvu lékaře Radovana Köhlera, v 70 letech nejstaršího zastupitele. Ten měl kvůli pracovnímu vytížení problémy s účastí na zasedání.

Starosta Ivan Radosta na středečním jednání poděkoval na dálku Radovanu Köhlerovi za práci zastupitele. „Osobně mě to mrzí," konstatoval starosta o odchodu zastupitele.

Hnutí ANO 2011 je v Milevsku v koalici, ale jako jediné z koaličních partnerů nemá zástupce v radě města. Nicméně do jejího jednání může zasáhnout a zapojit se.