Na letošním posledním jednání schválili milevští zastupitelé rozpočet na příští rok s celkovými příjmy téměř 199,64 milionu korun a celkovými výdaji téměř 204,33 milionu korun. Schodek ve výši téměř 4,69 milionu korun bude krytý z přebytku hospodaření města z minulých let. Do výdajů jsou podle vedoucí městského odboru financí Hany Jánové zahrnuty akce, které bude město hradit z vlastních zdrojů. „Není tam zahrnuto například zateplení sportovní haly včetně vzduchotechniky, protože teď na to peníze nejsou, ale žádáme o dotaci. Jinak bychom si na to museli vzít úvěr,“ vysvětlila Hana Jánová.

Starosta Ivan Radosta připomněl, že se letos z městské pokladny hodně peněz proinvestovalo. Proto bude město v příštím roce investovat méně. Rozpočet ale například počítá s vybudováním parkovišť v ulici Pod Stadionem II a Kpt. Nálepky, v Komenského ulici před II. základní školou či s výměnou výtahů v domě s pečovatelskou službou.

O co se jedná

Rozpočet Milevska zahrnuje méně investičních akcí než tomu bylo letos. Pokud se na některé projekty získají dotace, doplní je tam rozpočtovou změnou.