Služebna Městské policie Milevsko by mohla opustit domek na náměstí E. Beneše a přemístit se do blízkého  objektu čp. 6, kde už sídlí vedení policie a obsluha kamerového systému. Takové plány má vedení města.

„Máme volné prostory po spořitelně v čp. 6, které nikdo nechce. Myslím si, že kdybychom vyklidili domeček, kde je služebna strážníků, tak bychom do něj určitě nájemce sehnali. Mohl by tam být byt nebo komerční prostory," vysvětlil starosta Zdeněk Herout. „Uvidíme, jak to ekonomicky vyjde," dodal.

Místostarosta Martin Třeštík připomněl, že volné prostory po spořitelně se nachází v patře. „Jsou poměrně těžko obsaditelné," poznamenal Martin Třeštík.  Město se do prostor snaží najít nájemce, ale zatím bez úspěchu. Radní vyhlásili opakovaný záměr na pronájem.

Podle Martina Třeštíka by stěhování dávalo smysl.  „V budově je obsluha kamerového systému a sídlí tam ředitel městské policie Jan Krlín," vysvětlil místostarosta.

Ředitel Jan Krlín přesun podporuje. „Dobrý nápad je to i v tom, že budu mít služebnu nablízku," vysvětlil Jan Krlín, který zdůraznil to, že  v objektu funguje výtah, takže by nikdo neměl mít problém dostat se do prvního patra na služebnu.

Starosta Herout plánuje, že s městskou policií zpracuje ekonomický model, na kolik by stěhování vyšlo. „Nebo kolik bychom  na něm eventuálně ušetřili.  To by asi byl účel. Když máte prostor, který je nevyužitý a stejně se o něj musíte starat, dáváte do něj akorát peníze, i když minimální," poznamenal starosta.

Městská policie vznikla 
v Milevsku v roce 1992, nejprve měla služebnu na městském úřadě a poté právě v domku na náměstí, kde sídlí většinu své existence.