Koná se už po dvanácté, přesto bude výjimečný. V novém sídle muzea na druhém nádvoří kláštera se totiž uskuteční poprvé. Novinek ale bude více.

„Letos nám například poprvé přislíbila účast tvůrkyně skleněných perel. Vyrábí z nich zajímavé náušnice, což bude jistě zajímat především dámy," říká ředitel Milevského muzea Vladimír Šindelář a dodává, že chtějí dát prostor jak těm, kteří do Milevska  poctivě jezdí už řadu let, tak i těm, kteří se věnují nějakému zajímavému řemeslu a přijedou poprvé.

Jarmarku by se mělo zúčastnit třiadvacet řemeslníků či prodejců předmětů uměleckého řemesla. „Každoročně se jich hlásí daleko víc, ale my chceme za každou cenu dodržet zásadu, že zde budou jen tradiční rukodělné výrobky, a tak mnohé zájemce odmítáme. Buď nabízejí zboží, které není v kontextu s duchem této akce, nebo se sem už prostě nevejdou, budova má svou kapacitu, která se nedá překročit. V neděli 13. dubna tedy všechny milovníky starých řemesel zveme," dodává ředitel.

Jarmark se v muzeu bude konat v neděli od 9 do 17 hodin a příchozí se mohou těšit na ukázky tradičních řemesel a také si budou moci vybrat z bohaté nabídky velikonočního zboží. Zájemcům je otevřena i výstava Dráteníkův rok.

Vstupné je třicet a snížené patnáct korun.