Výjimkou nejsou ani finanční dary. „Lidé nemocnici darují finanční prostředky na konkrétní oddělení, nebo stanici. Část darů jsou malé spotřebiče typu varných konvic, kávovarů, ale i přístroje medicínského typu nebo ochranné pracovní prostředky,“ říká ředitel nemocnice Jiří Holan a dodává, že mezi dary se objevily i pletené ponožky nebo krásné ručně vyráběné svíčky.

Pro zdravotníky je tato forma podpory důležitá a velmi si jí váží. „Je pro ně signálem a vnímáním sounáležitosti v nedobré pandemické době. Chápeme jej jako projev týmovosti, poděkování, pomoci a přitom chápeme, že pro řadu subjektů, které darují není tato situace také lehká a možná po nějaké době bude významně horší. O to více si toho ceníme,“ je vděčný Jiří Holan.

Dobrou zprávou je, že situace v písecké nemocnici se mírně zlepšila. Ke středečnímu dni bylo ve zdravotnickém zařízení hospitalizováno 61 lidí s covidem. To je přibližně o deset méně, než v minulém týdnu. „Aktuálně máme šest lidí na ventilátoru na ARO oddělení a 13 lidí na přetlakové oxygenoterapii na JIPových lůžkách,“ upřesňuje ředitel nemocnice a dodává, že pokud bude situace pokračovat, dojde po Velikonocích rozšíření provozu sálů o jeden operační den.