„Je to nepříjemné běhat stále pro vodu," posteskla si obyvatelka sídliště Zdena Hubáčková.

Ve čtvrtek ve tři hodiny ráno nahlásila městská policie ČEVAKu, že na Nábřeží 1. máje zřejmě opět prasklo vodovodní potrubí. „Hned ráno tam naši pracovníci nastoupili, museli čekat na vytyčení ostatních sítí, aby mohli začít kopat. Porucha byla zhruba osm metrů od místa, které jsme opravovali v pondělí. Je možné, že závada vznikla právě kvůli pondělní opravě. Místo je silně podmáčené, je možné, že se posunula masa horniny nad potrubím," řekla včera ráno vedoucí provozní oblasti Západ ČEVAKu Hana Boháčová.

Náhradní zásobování pitnou vodou zajistily přistavené cisterny v ulici Nábřeží 1. máje a v ulici Otavská. „Další cisterna je mobilní a pohybuje se v postižené lokalitě," informoval mluvčí města Roman Ondřich.

Poruchu se podařilo pracovníkům firmy odstranit před jedenáctou dopoledne. Po jedenácté už opět pouštěli vodu.

V pondělí prasklo stejné vodovodní potrubí o průměru 200 milimetrů uložené v hloubce zhruba čtyři a půl metru. Z tohoto potrubí je zásobováno pět stovek lidí, pro které se zastavil přívod vody. Stejně jako v pondělí ztěžoval včera práci fakt, že potrubí je uloženo hluboko v zemi. „Předpokládáme, že odpoledne by měla být dodávka vody obnovena, ale zatím netušíme, co se tam stalo," řekla ráno Hana Boháčová.

V pondělí vyměnili pracovníci ČEVAKu nejen poškozený kus potrubí, ale i dvě úseková šoupata.

Dodávku vody obnovili v půl páté odpoledne. Jednalo se o první vážnější poruchu letošní zimy. Vzhledem k hloubce, ve které je potrubí uloženo, je nepravděpodobné, že by to bylo vinou počasí. 

Lidé mohou v případě dotazů a problémů kontaktovat přímo provozovatele ČEVAK a.s. č. tel 800 120 112 – Nepřetržitá havarijní služba.