Rekonstrukce  centra města budí emoce. Oprava sítí a komunikace od ulice 5. května  po Úzkou ulici, se kterou město v pondělí začalo, kritizují někteří obyvatelé a podnikatelé. Obávají se, že změny například přinesou odliv zákazníků či ztíží život.

Problémem je především parkování. „Jestliže tu nebude dostatek míst, kde se může stát a zastavit, lidé sem nepřijedou," říká  Dušan Molík,  který tu bydlí. Starosta Zdeněk Herout zdůraznil, že se budou snažit situaci vyřešit ke spokojenosti obyvatel.

Právě parkování se týká jedna ze zásadních změn, které rekonstrukce přinese. Po úpravách už totiž nebude možné zaparkovat v křižovatce  nad  GE Money Bank, kde dříve stával smrk. Běžně tu parkuje kolem tří desítek aut. Ovšem jak upozornil vedoucí odboru dopravy František Kabele, o parkovací místa se nejedná. „Na této křižovatce nad kostelem nikdy žádná parkovací místa nebyla. Podle norem ani být nemůžou," vysvětlil František Kabele.

Radní Ivana Stráská se nad parkováním také pozastavila. „Řekli jsme, že se budeme snažit místa pro parkování zachovat, a jde to úplně jiným směrem. Mám pocit, že na jednání rady jsme zbytečně, děje se úplně něco jiného. Rozhoduje za nás projektant a ne my jako správci města," zdůraznila Ivana Stráská.

Vedení města i odbor dopravy mají podle Františka Kabeleho   snahu o zrevidování projektu. Podle něj nelze čekat radikální změny. Všechny úpravy na sebe navazují.  Novinkou, kterou přinese rekonstrukce, bude osm vyznačených parkovacích míst u Cyklosportu Marvan a tři naproti GE Money Bank u kostela.