Kromě nových moderních prostor a většího komfortu přinese stěhování také čtyřiadvacet lůžek navíc, což kvituje především primářka léčebny Eva Kadlecová. „Každý rok přijmeme a propustíme zhruba 420 lidí. Míváme dlouhý pořadník, často okolo osmdesáti lidí, kteří čekají, až pro ně budeme mít místo. Jsem ráda, že od 8. června začneme nabírat do nové budovy, kde budeme mít větší kapacitu," podotkla Eva Kadlecová.

Provozovatelem léčebny je společnost Písecká zdravotní spadající pod RG Investment, která je investorem akce. „Chceme, aby nová budova byla důstojným prostředím jak pro pacienty, tak i pro zaměstnance. Pokud už tady člověk musí být, tak ať se mu tady líbí," řekl Jaromír Grégr, předseda představenstva společnosti.

Starostka Písku Eva Vanžurová vyzdvihla to, že investoři jsou místní. „Tohoto projektu si cením o to víc, že ho mají na svědomí Písečáci. Město to bude určitě podporovat a držet palce," zmínila Eva Vanžurová.

Léčebna bude nabízet jak lůžkovou, tak ambulantní péči. Budou pokračovat rodinné terapie, nově přibude truhlářská a keramická dílna, cvičná kuchyňka nebo tělocvična.

- Psychiatrická léčebna funguje v Písku od roku 1997, kdy byla ještě pod hlavičkou léčebny v Dobřanech. Od roku 2009 patří pod společnost Písecká zdravotní. Za těchto posledních šest let prošlo léčebnou přes 2300 pacientů.
- V areálu U Honzíčka měla léčebna kapacitu 57 lůžek, po přestěhování do nové budovy v Žižkových kasárnách bude nabízet 81 lůžek.