Žák svítil laserem po autech

Písek – Na služebně městské policie oznámila řidička, že ze středního odborného učiliště v ulici Komenského svítí žáci laserem do projíždějících vozidel. Na místo se dostavil strážník, který dle popisu osoby a místa, odkud byla událost páchána, zjistil, že do vozidel svítil žák učiliště. Ten se k uvedenému činu na místě doznal. Událost byla řešena domluvou a vysvětlením přestupkového jednání.

Na silnici hořelo osobní auto

Drhovle – Na silnici I. třídy č. 20 u Drhovle likvidovali ve středu ráno profesionální hasiči požár osobního automobilu. Hasiči požár uhasili za několik minut. Výše vzniklé škody a příčina vzniku požáru zatím nejsou známé. 

Stromy překážely na silnici a železnici

Písecko – V souvislosti se silným větrem zasahovali v pondělí hasiči na Písecku u devíti technických zásahů. „Jednalo se o spadané stromy na silnice nebo železnice, a to v obcích Písek (třikrát), Draheničky, Laziště, Smetanova Lhota, Rakovice, Čimelice a Borečnice," vyjmenovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. 

Strážníci se zaměřili na pejskaře

Milevsko – Uplynulou sobotu se strážníci v centru města zaměřili na dodržování městské vyhlášky při venčení psů. „Během dopoledne jsme domlouvali jedné majitelce, která svého pejska venčila v rozporu s právní normou," informovali strážníci.