Na sporáku hořely potraviny

Čimelice – Ve čtvrtek 26. listopadu kolem 13. hodiny vyjížděly hned tři zásahové jednotky hasičů, a to profesionální z Písku a SDH Rakovice a Mirovice, k ohlášenému požáru do Čimelic. Na místě se ukázalo, že hořely potraviny na sporáku a že se oheň nerozšířil. Proto naštěstí nebylo potřeba velkého hasičského zásahu. „Když jsme dojeli na místo, ukázalo se, že není třeba zasahovat. Po domluvě s HZS Písek se naše jednotka vrátila na základnu," dodal hospodář a náměstek starosty SDH Mirovice Jiří Jílek.

Strážníci odchytli psy u vánočního stromu

Milevsko – Listopad se podle informací městské policie zapsal mezi rekordmany v počtu odchycených psů. „Do pondělního rána jich bylo celkem šestnáct. V neděli v noci jsme dokonce odchytli celou smečku – čtyři psy u vánočního stromu na náměstí," informovali strážníci. 

U kruhového objezdu se srazilo víc aut

Písek – Hlídka městské policie asistovala u dopravní nehody v ulici Třída Přátelství poblíž kruhového objezdu u Družby. Zde nejprve narazilo stříbrné vozidlo typu pick-up jedoucí od Smrkovic do zaparkovaného vozidla, které stálo na parkovišti u Družby.
Řidič vozidla nesetrval na místě a odjel směrem ke kruhovému objezdu. Dále zde řidič dalšího vozidla narazil do vozidla značky Roomster, které také stálo na parkovišti u Družby. Hlídka strážníků na místě události sdělila již přítomným řidičům, že všechny uvedené dopravní nehody jsou zaznamenány kamerovým systémem. Tato skutečnost byla také sdělena hlídce Policii ČR, která se dostavila na místo a události si převzala k dalšímu řešení.