Při návštěvě bytu sebral peníze

Písek – Písečtí policisté podezřívají z krádeže sedmadvacetiletého muže ze Strakonicka. Dopustit se jí měl při návštěvě v jednom z bytových domů. Odnesl si odtud peníze v různých světových měnách za více než 27 tisíc korun. Podezřelého čeká do dvou týdnů soud. 

Žena oznámila trhání jablek u řeky

Písek – Na městskou policii oznámila žena, že v Jablonského ulici poblíž stezky podél řeky trhají nějaké osoby jablka i s větvemi. Na místě hlídka zjistila dva muže. Jeden z mužů se doznal, že při trhání jablek některé větve ze stromu odlomil. Bylo mu sděleno, že se tímto jednáním dopustil přestupku, za který mu byla uložena bloková pokuta. 

Koně utekli. Někdo poškodil plot

Písek – V sobotu 12. září ráno někdo oznámil na městskou policii, že ve Smrkovicích se volně pohybuje osm koní. Hlídka na místě koně nalezla. Na základě místní znalosti bylo zjištěno, že koně patří ženě ze Smrkovic, kterou následně kontaktovala. Ukázalo se, že nezjištěná osoba poškodila oplocení u ohrady. Žena za pomoci hlídky koně zajistila.

Škodovka má poškrábaný lak

Písek – Škoda Octavia, která stála na parkovišti v ulici Na Výstavišti, se stala terčem vandala. Policisté hledají člověka, který poškrábal lak její střechy a má tak na svědomí poškození cizí věci. Stalo se to v době od neděle do úterý. Svědci události mohou volat na 974 235 700 nebo využít linku 158.

Ženy kradly brambory z pole

Písek – Na poli poblíž Čížovské ulice se pohybuje několik osob, které se snaží zcizit dosud nevyorané brambory. Takové oznámení obdrželi písečtí strážníci. Na místě hlídka MP zjistila, že se po poli pohybují tři ženy s dětmi. Ženy byly z pole vykázány. 

Ohlášený požár byl planý poplach

Písecko – Na silnici č. 29 v Záhoří unikl v úterý v poledne motorový olej z nádrže kamionu. Profesionální hasiči z Písku přibližně dvacet litrů z vozovky odstranili pomocí sorbentu. V úterý před půlnocí vyjeli k požáru milevští profesionální hasiči. Bylo nahlášeno, že u Kučeře hoří pole. To ale pravda nebyla, jednalo se o planý poplach. Zásah si milevští hasiči připsali i v úterý ráno, a to v Sokolovské ulici, kde boural řidič auta. Pravděpodobně se mu udělalo špatně a narazil s vozem do domu. Vodu ze sklepa kulturního domu čerpali včera ráno profesionální hasiči. Zásah jim trval půlhodinu.