AUTO NENÍ TREZOR

Pes zloděje neodradil, žena přišla o peníze

Podolí I – Stačilo několik minut a žena přišla  o dvacet sedm tisíc korun. Zloděj jí ve čtvrtek dopoledne ukradl kabelku z auta, které stálo v Podolí I před domem. „Žena ve vozidle nechala psa, proto zcela neuzavřela okénko. Bohužel na sedadle odložila kabelku a na půl hodiny se od vozidla vzdálila," popsala mluvčí písecké policie Kamila Čuřínová Ingrišová. Doplnila, že  pachatel okamžitě využil neopatrnosti řidičky a tašku z vozidla odcizil. „Žena po chvíli přijala na svůj mobilní telefon zprávu o výběru  hotovosti z účtu. Pohotový zloděj v kabelce totiž odcizil i platební karty, na nic nečekal a začal  z účtu vybírat," dodala.

Muž nakoupil zboží, ale faktury neuhradil

Písek – Z podvodu je podezřelý muž ze Strakonicka. „Měl  v prodejně v Písku v březnu letošního roku zakoupit na fakturu motorovou pilu a zavázal se, že kupní cenu zaplatí do poloviny května. Počátkem dubna stejným způsobem zakoupil další pilu s příslušenstvím a zaplatit měl do konce května. Vzhledem ke své finanční situaci však věděl, že nebude moci odebrané zboží uhradit tak, jak se zavázal," řekla písecká policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.  Dodala, že pily dokonce dále prodal prostřednictvím internetového portálu. Do současné doby faktury nezaplatil a společnosti způsobil škodu téměř  30 tisíc korun.

Řidič neměl „papíry" a byl ještě opilý

Milevsko – Do dvou týdnů stane před soudem muž středního věku. Policisté ho zastavili ve středu před půlnocí v Riegrově ulici, když řídil auto. Hlídce potřebné doklady nepředložil. Ani, jak vysvětlila mluvčí písecké policie Kamila Čuřínová Ingrišová, nemohl. „Má totiž soudem vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Následovala dechová zkouška a ani tady muž neprošel, nadýchal přes půl promile alkoholu," upozornila Kamila Čuřínová Ingrišová.