Polovina garáží v Mirovicích je téměř hotová

Mirovice - Celkem deset nových garáží naproti nové mateřské škole v ulici Karla Čapka už stojí. Dalších 10 vybudují zájemci, které na základě zveřejněného záměru vybrali zastupitelé v dubnu. Informovala o tom radní Mirovic Marie Hrdinová s tím, že nyní probíhají administrativní práce spojené s převodem jednotlivých parcel z majetku města na nové vlastníky. Na pozemku, který se nachází severně nad garážemi, připravuje město Mirovice stavební parcely pro výstavbu rodinných domů. "Jsou zpracovány studie, dle kterých projekční kancelář vyhotovuje projektovou dokumentaci rozvodů inženýrských sítí," uvedla radní města. Parcely budou nabídnuty zájemcům v roce 2022.

Zlato se bude na Otavě rýžovat i letos

Kestřany - Příznivci rýžování zlata a country a folkové hudby nepřijdou o svou oblíbenou prázdninovou akci ani letos. Rýžování zlata na Otavě v Kestřanech je v plánu na 6. a 7. srpna. V pátek večer se uskuteční tradiční country posezení a v sobotu přijde na řadu hlavní program. Od rána se bude na Otavě soutěžit v rýžování zlata a odpoledne nebudou chybět hudební vystoupení. Zahrají Robert Křesťan a Trapeři, Kvintet Písek, Nadoraz či Harlej.

Bernartice rekonstruují radnici

Bernartice - Městys rekonstruuje prostory v 1. patře radnice. Od 7. května pokračuje s opravami společnost Intesta z Písku, jejíž pracovníci pracují podle starosty Bernartic Pavla Souhrady i o sobotách.

Ve Dmýšticích bude částečně uzavřená silnice

Dmýštice - Silnice II/102 ve Dmýšticích bude od 14. června částečně uzavřena. Důvodem je probíhající rekonstrukce. Provoz bude řízen kyvadlově světelnou signalizací, motoristé budou moct projíždět úsek volným jízdním pruhem. Částečná uzavírka potrvá do 23. července.