Hasiči vytáhli z Otavy topícího se psa

Písek - V pondělí 18. ledna v odpoledních hodinách vyjeli písečtí profesionální hasiči k záchraně zvířete. Z řeky Otavy vytáhli kolem půl páté topícího se psa.

Zimní stadion má za sebou několik oprav

Písek - V loňském roce se v objektu zimního stadionu v Písku dělaly servisní opravy kompresorů chlazení. Měnily se mimo jiné kompresní ventily a také těsnící ucpávka hřídele pro eliminaci možného úniku čpavku. "Dále byla provedena výměna řídícího modulu hnacího agregátu. Servisní opravu dostal také odpařovací kondenzátor chlazení, na kterém byly vyměněny eliminátory hluku, ale také skrápěcí trysky pro zvětšení účinnosti systému," uvedla mluvčí Městských služeb Písek Lenka Gareisová.

Další nutnou opravou bylo pořízení sekundárního čerpadla systému chladící vody. Vylepšení doznal také odvlhčovací systém haly, který dostal nové filtrační zařízení. Pravidelnou periodickou nedestruktivní zkouškou prošla také střešní konstrukce haly zimního stadionu.

Zahájení zkušebního provozu v očkovacím centru v Českých Budějovicích.
VIDEO: Očkovací centrum OČKO na výstavišti zahájilo zkušební provoz

Nově se také hala pyšní zbrusu novým led informačním panelem skóre, který byl umístěn na severní stěnu. "Pro zvýšení komfortu místního hokejového klubu, ale i všech ostatních návštěvníků se udělalo nové sociální zázemí šatny číslo 205," doplnila mluvčí s tím, že se opravila také chodba hostů, která dostala nový cementovláknitý obklad. Nové jsou také vstupní dveře do východní tribuny stadionu.

Zastupitelé Drhovle budou vybírat dodavatele sociálního zařízení v sále

Drhovle - První letošní zasedání zastupitelstva chystají v Drhovli na 26. ledna. Uskuteční se od 18 hodin na místním obecním úřadě. Zastupitelé budou mimo jiné vybírat dodavatele rekonstrukce sociálních zařízení v sále v Dubí Hoře, ale budou se zabývat také zprávami o činnosti v loňském roce kontrolního a finančního výboru či kulturní komise.

Nákupy dětských botiček v Písku.
Obchody v Písku ve švech nepraskaly, zájem byl ale o něco větší

Ve Smetanově Lhotě začali s modernizací osvětlení

Smetanova Lhota - V loňském roce obec zahájila modernizaci veřejného osvětlení. V rámci první etapy projektu se namontovalo celkem 28 nových led svítidel v osadách Vrábsko a Podelhota. Původně jich tady bylo podstatně méně, což bylo jako veřejné osvětlení nedostatečné. Celkové náklady na realizaci první etapy se vyšplhaly na 550 tisíc korun. Projekt byl podpořen z rozpočtu Jihočeského kraje v rámci Programu rozvoje venkova částkou 270 tisíc korun. Spoluúčast obce tedy činila 280 tisíc.