Knihovna má cenu v soutěži

Písek – Městská knihovna, která postoupila do finále 28. ročníku prestižní soutěžní přehlídky Stavba roku 2020, získala Cenu předsedy Senátu Parlamentu ČR. Celkem se udělilo osm titulů Stavba roku 2020 a 17 zvláštních cen. Hlavním organizátorem soutěže je Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství. Soutěž vypsala spolu s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR, Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR.

Strom ohrozil chatu v Putimi

Putim – Začátkem týdne vyjeli písečtí hasiči do Putimi, kde museli odstranit nalomený strom u nádraží. Hasiči na zlomenou špičku borovice dosáhli pouze z automobilového žebříku. „Hrozilo, že špička stromu spadne na chatu, ve které žijí lidé,“ poznamenala mluvčí hasičů Vendula Matějů s tím, že jednotka odstranila pouze nalomenou špičku. Majiteli chaty však doporučila poražení i zbytku stromu.

V Mirovicích se buduje venkovní posilovna

Mirovice - Během podzimu bude v Mirovicích ve sportovním areálu u kulturního domu instalována sestava venkovních fitness prvků, která bude k dispozici veřejnosti. V areálu se již nachází fotbalové hřiště, tenisové kurty, víceúčelové hřiště s umělým povrchem a dětské hřiště. Součástí budovy kulturního domu je i sokolovna s příslušným zázemím pro sportovce. "Nové workoutové hřiště tak rozšíří nabídku možností pro rekreační i organizované sportovní činnosti ve městě," doplnila radní města Marie Hrdinová.

Silvestrovský výstup na Mehelník se letos ruší

Písek - Klub českých turistů Otava Písek, který každoročně pořádá oblíbený silvestrovský výstup na Mehelník, už nyní informoval, že hojně navštěvovanou akci pro letošní rok ruší. "Vzhledem k rychle se šířící nákaze koronavirem musíme bohužel silvestrovské setkání na nejvyšším vrcholu Píseckých hor zrušit," poznamenala za klub Hana Tomanová.