„Pro zájemce bude na startu v Mirovicích připravena mapka s vyznačením dvou tras a popisem historických zajímavostí v jednotlivých obcích. Trasa povede samozřejmě také přes Pohoří, kde bude pro účastníky otevřené Muzeum Mirovicka," upřesnila Marie Hrdinová.

Prezence bude na mirovickém Masarykově náměstí od 9 do 10 hodin. Startovné organizátoři vybírat nebudou. Jedna trasa povede z Mirovic přes Myslín, Ráztely, Sochovice, Mišovice, Minice, Pohoří a Rakovice do Čimelic. Odtud je plánovaný návrat buď vlakem nebo autobusem. Druhá kratší trasa povede z Mirovic přes Horosedly do Nerestců a zpátky.

Promítání na Orlíku pokračuje

Orlík nad Vltavou – První promítání letního kina v Restauraci u Cvrků v Orlíku nad Vltavou, které pořádá obec, se vydařilo. Filmoví příznivci se proto mohou těšit na další, které se uskuteční se setměním na stejném místě v pátek 12. srpna. Tentokrát to bude pohádka Korunní princ. Vstupné je dobrovolné. V případě špatného počasí se termín posune.

U sokolovny by měly mít zákaz stání kamiony

Mirotice – Budova sokolovny v Miroticích je TJ Sokolem městu předaná, inventář sepsaný a téměř všechny prostory vyklizené. Mirotičtí zastupitelé se na posledním jednání zabývali nutnými opravami. Na ty rozsáhlejší bude třeba nechat zpracovat novou dokumentaci, aby mohlo vedení města žádat o dotaci. Původní plány jsou z roku 1918 a jako příloha k žádosti nestačí.

Největším současným problémem je to, že do budovy zatéká. S tím podle zastupitele Ladislava Trejly souvisí i to, že voda z okapů neodtéká, jak by měla. „Kanalizace, do které je voda z okapů svedená, je propadaná. Měl by se tam dát zákaz stání aut," konstatoval Ladislav Trejla. Poškození kanalizace kamiony potvrdil i zastupitel Radoslav Jonák. Navrhl, aby tam byl umístěný zákaz pro stání nákladních aut, aby mohli ti, kdo budou v sokolovně něco pořádat, u ní zastavit s osobními auty.

Nerestecký mlýn rozezní slavné filmové melodie

Nerestce – Dirigent Oldřich Vlček tradičně připravil na neděli 14. srpna od 19.30 hodin ve svém mlýně v Dolních Nerestcích letní hudební lahůdku.
Zpívající mlýn tentokrát přinese hudební program nazvaný Tenkrát na západě a jak je z názvu patrné, přinese slavné filmové melodie. Letos už to bude poosmé, kdy se návštěvníci mohou setkat s předními sólisty a vynikajícími hudebníky.

Tentokrát zazní písně v podání Aleny Kropáčkové za doprovodu varhan Eduarda Spáčila a Jiřího Emmera a Píseckého komorního orchestru. Exkluzivním hostem bude mistr světa hry na baján Jan Meisl.
Večerem bude jako vždy provázet Oldřich Vlček.

Stejnou parcelu chtěli koupit dva zájemci, rozhodla cena

Čimelice – Celkem pět parcel se už prodalo v Čimelicích v lokalitě za bývalým výkupem. Ze zatím tří posledních nabídek na koupi parcel vybrali zastupitelé dva budoucí majitele na mimořádném jednání před dvěma týdny. „Dva zájemci chtěli koupit stejnou parcelu. Schválili jsme prodej tomu, kdo nabídl vyšší cenu," upřesnil starosta Čimelic Vladimír Bouček.

V současné době je vyhlášené další výběrové řízení na prodej zbývajících parcel. Lhůta podání nabídek je do 11. srpna do 9 hodin v podatelně obecního úřadu.

Jak zaznělo na jednání zastupitelů, pokud někdo o stavbě rodinného domu v Čimelicích uvažuje, může si zatím ještě z parcel vybírat. Časem se výběr zúží.

Zasíťování parcel pokračuje podle plánu. Dokončené by mělo být nejpozději v září.