V Miroticích budou prodávat na burze

Mirotice – TJ Sokol Mirotice připravuje tradiční velkou dětskou burzu. Uskuteční se příští víkend v sokolovně. V pátek 29. dubna od 16 do 18 hodin se budou přijímat prodávané věci a v sobotu 30. dubna od 10 do 13 hodin přijde na řadu jejich prodej. K mání budou dětské oblečení, obuv, hračky, sportovní a další potřeby pro děti.
Vstupné na burzu je pro kupující zdarma. Poplatek pro prodávajícího za účast na burze je padesát korun.

Ve Svučicích zahrají Bylo nás pět

Svučice – Kulturní dům ve Svučicích bude v sobotu 23. dubna hostit Prácheňskou scénu z Písku, která zde zahraje divadelní představení Bylo nás pět. Klukovská komedie Karla Poláčka začne v 16.30 hodin. 

V Juveně přednáší Jiří Prášek

Horosedly – Přednáška ředitele Prácheňského muzea v Písku Jiřího Práška nazvaná Nejpilnější český člověk k 90. výročí úmrtí Augusta Sedláčka, českého historika a genealoga, se uskuteční v pátek 22. dubna od 19 hodin v pohostinství Juvena v Horosedlech. 

V Myslíně budou chytat ryby

Myslín – Obec chystá už 14. rybářské závody. Uskuteční se v sobotu 30. dubna na místním rybníku. Prezence rybářů začne v 6 hodin a o hodinu později vypukne první poločas závodů. Od 10 do 11 hodin bude přestávka a poté přijde na řadu druhý poločas závodů. Ve 14.30 hodin se budou vyhlašovat výsledky a předávat ceny vítězům. Hodnotit se bude míra ulovených ryb – za jeden centimetr získá rybář jeden bod. Vítězí závodník s největším součtem bodů z obou poločasů.

Ostrovečtí se budou bavit o módě

Ostrovec – Střihy, barvy, doplňky, vzory, velikosti, to všechno jsou pomocníci, kteří umějí z obyčejného oděvu vytvořit na naší postavě takřka zázrak. A právě na toto téma bude beseda v ostrovecké knihovně s bývalou módní návrhářkou a učitelkou oděvního návrhářství Alenou Skovajsovou. Koná se ve čtvrtek 21. dubna od 18 hodin.