Zájmové organizace dostanou peníze na letošní činnost

Mirovice – Mirovičtí radní schválili poskytnutí peněžních darů na činnost zájmovým organizacím pro letošní rok ve stejné výši, s jakou je počítáno v rozpočtu města. Český rybářský svaz dostane pět tisíc korun, Český svaz ochránců přírody Makov tři tisíce korun, Sbor dobrovolných hasičů (SDH)  Mirovice  deset tisíc korun a stejnou částku dostane i SDH Touškov. Pět tisíc od města dostane i Český svaz včelařů – Základní organizace Mirovice, deset tisíc Myslivecký spolek Chlumek a stejnou částku také získá Spolek rodičů při ZŠ a MŠ Mirovice a Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Mirovice. Dvacet tisíc korun od města činí peněžní dar pro Římskokatolickou farnost Mirovice.

Podmínky pro provozování kina zůstanou stejné

Mirovice – Podmínky pro provozování digitálního kina v sále kulturního domu v Mirovicích zůstanou stejné. Rozhodli tak mirovičtí radní. Cena za krátkodobý pronájem sálu pro účely promítání pro veřejnost zůstává v říjnu až dubnu  včetně topení 474 korun včetně daně za jedno filmové představení. V květnu až září bude cena bez topení za jedno filmové představení  činit 345 korun. Další podmínkou je to, že provozovatel kina uhradí do pokladny města nájemné za krátkodobý pronájem sálu vždy druhý den po promítání. Filmová představení, která bude město pořádat pro místní školu a školku, zůstanou od nájemného osvobozena.

Zastupitelé vybrali nájemce  rybníku

Oslov – Na vyhlášený záměr pronájmu obecního rybníku Židovna se přihlásili tři zájemci. Zastupitelé vybrali nejvyšší nabídku, která činí šest tisíc korun za rok, s podmínkou zkušební doby jednoho roku.  Nájemní smlouva začne platit od 1. března. Další dvě nabídky byly o tisíc korun a pět set korun nižší.

Hasiči chtějí novou elektrickou centrálu

Vlastec –  Zastupitelé ve Vlastci schválili podání žádosti o krajské dotace z programu na podporu jednotek sborů dobrovolných hasičů (SDH), který je určený i pro SDH JPO V a měly by činit sedmdesát procent vynaložených nákladů. Zbývajících třicet procent bude spoluúčast obce. Vlastečtí dobrovolní hasiči chtějí dotaci využít na pořízení nové elektrické centrály a benzínové pily.

Příprava územního plánu pokročila

Mirotice – Ve čtvrtek 10. března se bude konat opakované veřejné projednávání návrhu územního plánu Mirotic, a to od 16 hodin v zasedací místnosti městského úřadu. Do upraveného návrhu územního plánu mohou zájemci nahlédnout na odboru výstavby městského úřadu v Miroticích nebo na odboru výstavby a územního plánování městského úřadu v Písku.