Středověká hudba zazní v kapli sv. Anny
Protivín – Zájemci o středověkou a renesanční hudbu se mohou těšit na úterý 21. července. V kapli sv. Anny začne v 19 hodin koncert Rožmberské kapely, která má v repertoáru hudbu z českých a španělských kancionálů, písně francouzských truvérů a trubadúrů a balady středověké Itálie. Program české a evropské hudby z doby vlády českého krále Jiřího z Poděbrad má název Z Čech až na konec světa.
Instrumentálně vokální soubor Rožmberská kapela byl založen v roce 1974 a navazuje na tradici historické Rožmberské kapely. Ta působila v druhé polovině 16. století na zámku v Českém Krumlově a Třeboni. Kapela hraje ve složení Erika Reitschmiedová, Štěpán Kaniak, Mario Mesany, Pavel Polášek a Jiří Poláček. Všichni členové jsou profesionální hudebníci, kteří působí ve významných tělesech v Praze, jako jsou Symfonický orchestr Českého rozhlasu, Státní opera Praha nebo Hudební divadlo v Karlíně. Vstupné na koncert v protivínské kapli sv. Anny stojí 60 korun. 

Jihočeská hasičská liga bude v Krči
Krč – Dobrovolní hasiči z Krče, městské části Protivína, připravují sedmé kolo Jihočeské hasičské ligy v požárním útoku. Uskuteční se v neděli 12. července od 11 hodin na fotbalovém hřišti TJ Sokol Krč.

Tálínský triatlon omezí dopravu
Tálín – V sobotu se v této obci a okolí uskuteční tradiční Tálínský triatlon. V 10.30 hodin se postaví na start děti, ve 13 hodin odstartují vozíčkáři a ve 14 hodin se vydají na trať registrovaní účastníci hlavního závodu. Po vyhlášení výsledků závodu se od 17.30 hodin koná taneční zábava. Tálínský triatlon omezí dopravu. Povolena je oboustranná uzavírka silnic Tálín – Nový Dvůr a Tálín – Kukle v sobotu v době od 6 do 20 hodin. 

Festival dechovek 
Jehnědno – Na návsi v Jehnědně vedle hasičské zbrojnice se v sobotu uskuteční Festival dechových hudeb. Začátek je ve 13 hodin a k poslechu i tanci zahrají: Malá kapela Pavla Havlíka, Járinky, Chodovarka, Jižani a Moravská Veselka. Kapela Jižani zahraje také na večerní taneční zábavě. Vstupné na místě je 150 korun. Pořadatelem festivalu je Sbor dobrovolných hasičů Jehnědno. 

Dovolená v městské knihovně a kině
Protivín – Pravidelní návštěvníci městské knihovny z Protivína a okolí musí počítat s tím, že i toto zařízení bude v letním období na nějaký čas uzavřené. Čtenáři by si měli četbu na prázdniny vyzvednout nejpozději do 25. července. Od 27. července do 7. srpna je v Městské knihovně Protivín dovolená. Ve stejné době nebude promítat protivínské kino.