Postaví máj o den dříve

Písek – Po loňském úspěšném obnovení akce stavění májů bude tato tradice pokračovat. Letos se však neuskuteční v předvečer 1. máje, ale již v pátek 29. dubna. Pořadatelé z Centra kultury města Písek a folklorního souboru Písečan ji opět připravují do zahrady kulturního domu.
Začátek je v 18 hodin a v programu se postupně představí taneční soubory a hudební skupiny: domácí Písečánek a Parkánek a dále kapela Malá hudecká, českobudějovický dětský folklorní soubor Bárváček a vyvrcholením programového bloku bude vystoupení folklorního souboru Písečan. 

Soutěžte o vstupenky do kina

Písek – Od čtvrtka 28. dubna uvede písecké kino Portyč novou českou komedii Jak se zbavit nevěsty. Páteční (29. dubna) představení bude navíc speciální – zúčastní se ho totiž tvůrci a herci filmu. „U herců zatím není sestava definitivní, ale za tvůrce přijede režisér 
a scénárista v jedné osobě Tomáš Svoboda společně s producentem filmu Marcelem Bystroněm. 
A možná vezme s sebou i svého syna Matyáše, který má v tomto filmu hlavní dětskou roli," informoval vedoucí kina Karel Poláček.
Ke každé zakoupené vstupence dostanou diváci na ochutnání svatební koláčky, před představením si mohou prohlédnout svatební šaty, spodní svatební prádlo, návrh svatební kytice pro družičky a fotografie svatebních účesů.
Promítání začíná ve 20.30 hodin a můžete na něj vyhrát volné vstupenky. Stačí správně odpovědět na otázku Kdo ve filmu Jak se zbavit nevěsty ztvárnil hlavní mužskou roli? a odpověď zatelefonovat do redakce Píseckého deníku na telefonní číslo 382 219 085, a to dnes (ve středu 27. dubna) od 14 do 14.10 hodin. Vylosovaní výherci získají po dvou vstupenkách do kina. Kdo vyhrál, se dozvíte ve čtvrtečním vydání Píseckého deníku.