Rekonstrukce omezí provoz na úřadě

Písek – Během října se budou v budově městského úřadu 
v Budovcově ulici měnit okna a vchodové dveře. Z toho důvodu bude na nezbytnou dobu omezen či zcela přerušen provoz kanceláří a výkon správy odborů a agend sídlících v objektu.
Úřední hodiny jsou zrušeny ještě do středy 7. října v kanceláři přestupkového řízení 
a ode dneška do čtvrtka 8. října na oddělení dopravy a silničního hospodářství. 

Dobevské posvícení

Dobev – Obec zve příznivce tance na Posvícenskou zábavu, která se koná v sobotu 10. října od 19 hodin ve Staré hospodě v Dobevi. Hraje skupina Šumavští Šumaři. Za vstupné na zábavu návštěvníci zaplatí 70 korun. 

V Čížové chystají blešák

Máte doma věci, které už nepotřebujete a rádi byste je prodali či vyměnili? Máte rádi atmosféru bleších trhů a rádi si něco výhodně pořídíte? Pro vás je jistě dobrou zprávou, že 
v Čížové chystají 3. ročník blešáku. Uskuteční se v sobotu 17. října od 10 do 14 hodin 
v restauraci U Štálichů. Pro prodávající, kteří si musí rezervovat místo nejpozději do 10. října, bude otevřeno od 
9 hodin. Nakupující mají vstup na bleší trh zdarma. 

Oldřich Smutný ve Sladovně

Písek – V Bílých a Debatních trámech Sladovny se ve čtvrtek 8. října uskuteční slavnostní vernisáž výstavy obrazů, kreseb a monotypů Oldřicha Smutného k jeho nedožitým devadesátým narozeninám. O umělcově tvorbě promluví malíř a historik umění Jaromír Zemina. „Znakově pojaté obrazy, jimiž oslavoval krajinu kolem Písku… náleží, podobně jako Špálovy obrazy Otavy, k tomu nejmalířštějšímu, nejmúzičtějšímu, nejkladněji nabitému a nejčeštějšímu, co dalo naše výtvarnictví dvacátého století evropské kultuře," myslí si Jaromír Zemina.
Tvorbu Oldřicha Smutného výrazně ovlivnily jižní Čechy. Začátkem šedesátých let si postavil dům v Putimi a střídavě žil a tvořil v této vesnici a v Praze.
Jeho jméno se tak trochu vytratilo z povědomí laické i odborné veřejnosti, a to přesto že Oldřich Smutný stál svého času u zrodu slavné umělecké skupiny UB 12, spjaté s řadou významných malířů a grafiků. Stalo se tak určitě neprávem. Znovu to potvrdila letošní letní výstava v pražském Muzeu Kampa a od 8. října mají příležitost se o tom přesvědčit návštěvníci písecké Sladovny.