Stavbaři se vrátili do Dobrovského ulice

Písek – V polovině tohoto týdne začala druhá etapa stavebních prací v Dobrovského ulici. Jedná se o kompletní rekonstrukci komunikace včetně veškerých inženýrských sítí v úseku od Jiráskova nábřeží po ulici Na Houpačkách. Komunikace bude vybudována podle městského standardu, jako první etapa dokončená 30. června. „Zhotovitelem druhé etapy je firma Casta, která má za sebou již první etapu. Žádáme občany v této lokalitě, aby respektovali přechodné dopravní značení," řekla Lenka Gareisová, tisková mluvčí Městských služeb Písek.
Finanční náklad akce je 24 milionů korun. Rekonstrukce skončí v polovině listopadu letošního roku.

Turnaj v malé kopané bude Pod Strání

Dobev – Dobrovolní hasiči pořádají již XII. ročník turnaje v malé kopané. Uskuteční se v sobotu 18. července od 14 hodin na hřišti Pod Strání. Večer k poslechu a tanci zahraje populární skupina Šmidliboys. 

Městské služby vyčistily břeh řeky

Písek – Obyvatelé lokality Sv. Václav často kritizovali neutěšený stav břehového porostu na levém břehu Otavy v úseku od dopravního hřiště po Šrámkův most. Záležitost byla předmětem Osadního výboru Sv. Václav a odboru životního prostředí města Písek. „Po jednání bylo zjištěno, že pozemek v této lokalitě je ve vlastnictví města. Městské služby Písek se proto postaraly o vysečení a vyčištění celého úseku," uvedla Lenka Gareisová, tisková mluvčí Městských služeb Písek.

Sladovna je otevřená sedm dní v týdnu

Písek – Sladovna – galerie hrou má v červenci a srpnu mimořádně rozšířenou otvírací dobu, a to od pondělí až do neděle vždy od 9 do 18 hodin. „Návštěvníci si mohou mimo jiné prohlédnout nedávno otevřenou stálou expozici Sladovnictví a podniknout dobrodružnou cestu do sladkého srdce piva. Objeví, jak se vyráběl slad, jedna ze tří surovin nutných pro výrobu piva," pozvala zájemce Lída Klímová z marketingu Sladovny.
Na tuto expozici navazuje prázdninová výstava Svět piva, která představuje zajímavosti s pivní tématikou z více než dvou set zemí světa.
V průběhu výstavy se ve vybrané soboty od 9 do 12 hodin konají degustace piv z některých pivovarů. 18. července bude na řadě pivovar Dražíč. 

Písek se promění v pohádkový les

Písek – Večerníčkový pohádkový les zavítá zítra do Písku. Bude se konat od 13 do 18 hodin a startuje se na Nábřeží 1. máje před kulturním domem. K vidění zde budou herci v krásných kostýmech, budou připravené originální hry na trase dlouhé dva kilometry a na všechny děti budou čekat v cíli dárky.