Zvítězí lipová alej z Květovska?
Květov – Lipová alej u kostela svatého Jana z katastru obce Květov se dostala mezi třiapadesát adeptek na titul Alej roku 2016. Z jižních Čech je nominovaných sedm alejí, z Písecka právě ta z Květovska. Zájemci ji mohou podpořit do konce roku na webových stránkách alejroku.cz. 

K zemi půjde smrk, který je proschlý
Milevsko – Řidiči autobusů, kteří jezdí z areálu ČSAD v ulici 5. května do města, si stěžují na špatný výhled způsobený vysázenými stromy. Jejich podnětem se zabývala komise životního prostředí, která ale konstatovala, že stížnost na špatný výhled je bezpředmětná. Nicméně doporučila pokácet první smrk ztepilý od křižovatky, který je značně proschlý. Rada města jejímu rozhodnutí vyhověla. Ostatní stromy, které se v místě nacházejí, žádný zásah nečeká. 

Vánoční strom bude růst s dětmi
Sepekov – V Základní škole Sepekov zavedli novou tradici. Tento týden v areálu školy prvňáčci spolu s deváťáky vysadili darovaný stříbrný smrček. Až budou současní žáci první třídy v devítce, stromek poslouží jako vánoční strom v aule, kde se koná vánoční setkání. Ředitelka školy Jitka Nováková vysvětlila, že se jedná o projekt Rostou děti, rostou stromy. „Strom bude růst devět let s dětmi," podotkla. Na zahradě tak bude do budoucna v jednu chvíli devět stromů. 

Setkání s chiropraktikem podruhé
Milevsko – Květnový diskusně vzdělávací večer v domě kultury Milevsko nabídl setkání s chiropraktikem Vincem Lászlem. Účast na tomto setkání byla více než padesát lidí a už na samotné přednášce bylo slíbeno její volné pokračování. To je naplánováno na čtvrtek 10. listopadu od 18 hodin v DK Milevsko. Bolí vás záda či hlava? Přijďte, dozvíte se spoustu rad jak pomoci svému tělu, aby lépe pracovalo a nebolelo, které byliny a stravu používat proti různým nemocem, jak odstranit stres z těla, jak pomáhají tlakové masáže proti bolestem a mnoho dalšího. Také na vás čekají praktické ukázky z oblasti akupresury a z čínské a alternativní medicíny. Vstupné je 50 Kč.